CEH ar putea da burse pentru studenti

Studentii de la Petrosani ar putea fi sustinuti cu burse si apoi imediat angajati în sistemul energetic al judetului Hunedoara. Sute de absolventi stau fãrã job-uri, în timp ce mineritul duce lipsã de specialisti.

Pare o utopie, însã, în Valea Jiului lucrurile sunt cât se poate de reale. În timp ce absolventii cu studii superioare nu îsi gãsesc de lucru,  la unitãtile miniere se resimte o lipsã acutã a acestora. Mai mult, nici absolventii de scoli tehnice nu primesc de lucru la minã, desi ar fi nevoie de ei. Tocmai de aceea, cei din conducerea Complexului Energetic Hunedoara s-au gândit cã bursele pentru studenti ar fi ideea salvatoare. „Ar fi exceptional. E o idee foarte bunã si acum vrem sã vedem unde gãsim specializãrile de care avem noi nevoie. Dar ideea e foarte bunã si o agreãm”, a declarat Daniel Andronache, directorul general al CEH.

Pânã acum câtiva ani, Compania Nationalã a Huilei era cea care acorda aceste burse, pentru studentii de la toate cele 3 facultãti din cadrul Universitãtii Petrosani. Anul universitar 2006 – 2007 a fost cel mai bun din acest punct de vedere, pentru cã CNH a acordat în total  25 de burse, 8 la Facultatea de Mine, 7 la Inginerie Mecanicã  si Electricã si 10 la Facultatea de Stiinte. Un an la fel de bun a fost 2008- 2009, când au fost în total 16 burse, iar atunci au fost mai multe la Facultatea de Mine. Dupã aceea, probabil cã criza financiarã si-a fãcut efectul si s-a resimtit, asa încât numãrul de burse a scãzut de la un an la altul si dacã în 2010 mai erau 6 burse,  anul trecut la Petrosani s-au epuizat ultimele douã burse si au fost pentru studentii de la Facultatea de Mine. Anul acesta,  studentii de la Petrosani nu au mai primit nicio bursã.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *