Guvernul a aprobat, în cadrul sedintei de sãptãmâna trecutã, bugetul de venituri si cheltuieli pentru Societatea Nationalã a Huilei. În fapt, aceastã societatea nu mai existã din momentul în care a fuzionat cu Complexul Energetic Hunedoara.

Guvernul a aprobat prin Hotãrâre bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2013 pentru Societatea Nationalã a Huilei SA Petrosani. Veniturile totale estimate a se realiza în 2013 se ridicã la 517.846 mii lei, iar cheltuielile totale la 517.846 mii lei. În urmã cu ceva timp, reprezentantii SNH spuneau cã un buget de venituri si cheltuieli pentru societate va fi aprobat în momentul fuziunii însã acesta ar fi trebuit sã fie la nivel de Complex Energetic. Reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara, cei care au preluat Societatea Nationalã a Huilei spun cã va fi aprobat si un buget la nivel de entitate energeticã.

”Va fi un buget al Complexului Energetic Hunedoara sau era normal sã facã douã bugete, unul pe parte energeticã, unul pe parte minierã, dar acum se lucreazã la un buget pentru întregul complex.

A fost o perioadã de tranzitie, noi am depus actele la registrul Comertului cu 1 iulie, dar am intrat efectiv cu 1 august, tocmai pentru a usura problemele de contabilitate si resurse umane”, a declarat Daniel Andronache, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Scriptic, bugetul de venituri si cheltuieli de la SNH este echilibrat, însã în realitate societatea înregistreazã pierderi de 8 milioane de lei, desi aceasta a fost înfiintatã la data de 1 ianuarie anul acesta.

Monika BACIU