11Municipalitatea Vulcan a reusit sã atribuie prin licitatie mai bine de jumãtate din parcele de teren situate în statiunea montanã Pasul Vâlcan. Interesul celor care vor investeascã în noua statiune de schi a municipiului Vulcan este unul crescut, drept dovadã numãrul mare de parcele atribuite de cãtre municipalitate imediat dupã ce au fost scoase la licitatie.

Cei care vor sã-si construiascã o cabanã în Pasul Vâlcan, în zona turisticã, au fost nevoiti sã liciteze pentru concesiunea pe 49 de ani pornind de la un pres de 1 euro metrul pãtrat pe an. „Continuãm cu licitatiile, cum terminãm de înscris o parcelã o scoatem la licitatie. Pânã acum avem deja 25 de parcele licitate. Este interes mare pentru ele si sãptãmâna viitoare urcãm în statiune pentru a le parcela si numerota iar apoi vine omul sã-si ia terenul si sã înceapã lucrãrile, sã le dãm autorizatii de construire”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Proiectul privind modernizarea statiunii Pasul Vâlcan este în derulare si va primi finantare explicã edilul sef, si astfel se explicã si interesul celor care vor sã investeascã în zona turisticã.

Pe lângã telegondola deja construitã si datã în folosintã, în Pasul Vâlcan urmeazã sã se realizeze si un telescaun care va lega statiunea de renumita zonã turisticã Straja. Aceastã investitie este cheia care ar face profitabilã si statiunea de deasupra Vulcanului. „Telescaunul este în program, pentru anul viitor.

Este programul pe sapte ani de zile si suntem în cadrul lui, nu existã pericolul sã nu aibã finantare”, a mai declarat edilul sef. Pentru Statiunea Pasul Vâlcan, municipalitatea are în total 41 de parcele care vor fi scoase la licitatie, iar pretul de pornire este de 1,0 euro/mp/an, iar pasul de licitare 0,5 euro.

Terenurile sunt înscrise în Cartea Funciarã iar durata concesiunii este de 49 de ani.

Maximilian Gânju