12Toti soferii si navetistii din Valea Jiului au observat cã zona Livezeni de la intrarea în Petrosani aproape s-a reconfigurat în ultimele zile, prin faptul cã s-a început constructia unui sens giratoriu. Asa se face cã de la sfârsitul sãptãmânii trecute de când a intrat în functiune doar o bandã din viitorului sens, iar vechiul drum s-a excavat, traficul se desfãsoarã foarte greu, iar masinile stau în coloanã minute bune.

Soferii îsi pierd rãbdarea, iar asta pe bunã dreptate, pentru cã asteaptã verde de la muncitori si câte 10, 15 minute. Uneori, cozile de masini se întind pânã aproape de intersectia cu defileul pe sensul de mers Aninoasa – Petrosani si pânã în Aeroport de cealaltã parte. “ Stim cã se lucreazã, este normal, dar parcã prea mult stãm în coloanã. Este infernal”, a afirmat un sofer nervos.

“Ar trebui ca muncitorii sã lucreze si noaptea ca sã termine mai repede. Niciodatã nu s-a circulat asa greu în zona asta”, a declarat un alt conducãtor auto. De fapt, constructia sensului giratoriu si reconfigurarea drumului prin amenajarea de trotuare, a unor statii de maxi-taxi si lãrgirea benzilor de circulatie, se fac de cãtre firma angajatã pentru constructia magazinului Kaufland. Cum viitorul centru comercial va fi cel mai mare din judet de acest fel, era nevoie si de cãi de acces potrivite.

Însã, paradoxul este cã nimeni nu prea stie cât vor dura aceste lucrãri la drum, iar asta pentru cã avizul de constructie a fost obtinut direct de la Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri  din România, pentru cã în acest caz, vorbim  de reconfigurarea unei portiuni din Drumul National 66. Cât priveste finalizarea lucrãrilor pentru supermarket-ul Kaufland, termenul este fixat pentru luna octombrie a acestui an. În acest context, este limpede cã si lucrãrile la drum vor mai dura un timp de acum încolo.

Asa cã, soferi, înarmati-vã cu rãbdare!

Luiza Andronache