Pana la Sfintele Sarbatori ale Pastelui nu au mai ramas decat 6 saptamani de zile. Chiar daca, pana in prezent, nu au luat legatura cu crescatorii de oi, administratorii pietei centrale din Petrosani sunt convinsi ca acestia vor fi prezenti la intalnirea anuala cu amatorii de carne de miel.

“Nu se pune problema sa ne lipseasca, in acest an, carnea de miel. Comercianti, zic eu, vor fi destui. Singura problema este legata de fondurile de care vor dispune cei care vor dori sa cumpere carne de miel. Nu de ala, dar, lumea este tot mai saraca”, a spus Ioan Pristavu, administratorul pietelor din Petrosani.

Pana una-alta, abatorul este pregatit, inca de pe acuma, sa faca fata unui numar mare de solicitari. Ba chiar, acesta urmeaza a intra in posesia unei autorizatii permanente de functionare ca abator de capacitate mica. Mai exact, destinat taierii animalelor de pana la 16 luni.

Pe de alta parte, in viitorul apropiat, Piata Agroalimentara Centrala din Petrosani urmeaza a primi si autorizatia de functionare. Actul, care lipseste inca de la demararea activitatii principalei piete din capitala Vaii Jiului va certifica, in sfarsit, intrarea acesteia in normalitate.

Mircea Nistor