Hotii au dat iama în Cartierul Aeroport de la Petrosani si, într-un singur week-end, au furat toate capacele pe care le-au putut desprinde. Apa Serv are deja procese pe rol, însã,  comunitatea achitã notele de platã pentru „magneti”.

Magnetii au sustras din Petrosani toate capacele de canal pe care le-au putut desface într-o noapte. Nu au scãpat decât cele care erau greu de desfãcut si acum gurile adânci cãscate în sosele si pe trotuare sunt astupate de muncitorii, care nu mai prididesc cu operatiunea „canalul”. Iar asta se repetã periodic, spre disperarea autoritãtilor locale.

„În week-end-ul care a trecut, din pãcate, în zona Aeroport din Petrosani, s-au furat depe domeniul public un numãr de 12 capace de la canalizare. Am luat legãtura cu conducerea SC Apa Serv, am fãcut si o sesizare în acest sens, dumnelor o sã facã la politie. Încercãm sã prindem eventualii fãptuitori, dar e greu de crezut cã se va întâmpla acest lucru”, a declarat Daniel Visan, directorul SPADPP  Primãria Petrosani.

4-1Pânã ce sunt prinsi hotii, administratia cautã solutia de moment. Asa se face cã acum gãurile sunt astupate cu bucãti de beton si semnalizate cu crengi de copaci. Facturile, însã, le suportã populatia. „Vã dati seama cã un capac are la 30 – 40 kg, si s-au furat si pentru trafic de mare tonaj, de pe carosabil, mai grele si capace care sunt mai usoare. Din pãcate sunt cheltuieli de la bugetul nostru local, cât si la Apa Serv”, a mai adãugat Daniel Visan. Cei de la Apa Serv spun cã au deja 19 dosare penale pentru aceste furturi, care s-au petrecut în ultimiiani. Dosarele au ajuns pe rol si hotii riscã puscãria, însã, solutia idealã ar fi ca toate capacele sã fie din fibrã de sticã, pentru a stopa furturile. Asta, însã, ne va costa în plus pe toti.

Diana Mitrache