10Schimbare de consilieri la Petrosani. Doi consilieri vor depune jurãmântul în cadrul sedintei ordinare a consiliului local de la Petrosani. Este vorba de Marius Rad si de Viorel Pascu.

Rad Marius va prelua mandatul de consilier al lui Alexandru Lãutaru care si-a înaintat demisia din cadrul Partidului Democrat Liberal, iar Viorel Pascu va ocupa locul lãsat liber de Alin Simota.

”Încã din luna iunie a acestui an pe ordinea de zi a apãrut un proiect de hotãrâre care se declara ca si vacant postul de consilier  care fusese ocupat de domnul Alin Simota, iar în aceastã sedintã Uniunea Social Liberalã, cea cãreia îi revine acest post l-a desemnat pe domnul Pascu Viorel din partea Partidului Social Democrat sã îl înlocuiascã în Consiliul Local. În cursul acestei luni si  domnul Alexandru Lãutaru fost membru al Partidului Democrat Liberal si-a înaintat demisia din aceastã formatiune politicã astfel cã din nou vom lua act de vacantarea unui nou loc în Consiliul Local care i se va atribui de drept Partidului Democrat Liberal în persoana domnului Rad Marius”, a declarat Dorina Nitã, viceprimar al municipiului Petrosani. Mandatul de consilier al lui Alin Simota a încetat în luna iunie, în momentul în care acesta a fost arestat pentru diferite infractiuni. Înlocuirea acestuia se face abia acum pentru cã… ”Pentru cã exista o procedurã care spunea cã trebuie sã îi dãm dreptul la contestatie care se întindea pe termen de 30 de zile astfel cã acesta a reprezentat primul termen dupã decurgerea acestei perioade”, a mai precizat sursa citatã. Schimbarea celor doi consilieri în cadrul legislativului de la Petrosani vine la aproximativ un an de la alegerile locale.

Monika BACIU