7Niciun chirias al locuintelor ANL de pe raza municipiului Petrosani nu a solicitat cumpãrarea spatiului locativ.  Pretul locuintelor se calculeazã în functie de suprafatã. Astfel, un metru pãtrat într-o locuintã ANL costã peste 400 de euro. Preturile îi descurajeazã pe potentialii cumpãrãtori.

”Pânã în acest moment nu a fost înregistratã nicio cerere pentru achizitionarea unui astfel de apartament ANL, pretul acestora este destul de mare pentru cã se considerã un singur pret indiferent cã este vorba despre Petrosani sau Bucuresti însã rãmâne de vãzut ce se va întâmpla în perioada urmãtoare dar din cauza pretului nu cred vor exista astfel de cereri”, a declarat Nicu Tascã, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Petrosani.

În singurul bloc ANL de la Petrosani sunt si chiriasi care au depãsit vârsta de 35 de ani. Acestora li se va percepe o chirie mai mare.

”Nu existã persoane care sã fi primit locuintã în momentul în care nu aveau pânã în 35 de ani si aveau mai putin, însã dacã pe perioada derulãrii contractului cei care locuiesc acolo împlinesc 35 de ani contractul merge înainte doar cã se

va modifica pretul în sensul cã valoarea chiriei creste”, a mai precizat sursa citatã.

La Petrosani ar mai fi trebuit sã fie construite trei imobile de tip ANL, însã din lipsa fondurilor acest proiect a fost tras pe linie moartã. În tot acest timp, sute de tineri sunt pe lista de asteptare a municipalitãtii în vederea obtinerii unei locuinte.

Monika BACIU