7Zeci de plianate ce au avut ca temã prevenirea accidentelor grave au fost împãrtite de pompierii din Petrosani în centrul orasului. A fost o zi de marti, 13, în anul 2013 si oamenii spun cã e binevenitã ideea de a preveni accientele.

Cum sã nu fim martori, sau mai grav, pãrtasi la accidente casnice grave, cum sã ne ferim de ghinioane si cum prevenim accidentele casnice. Acestea au fost temele alese de pompierii militari într-o zi de marti, 13, la Petrosani. Cei care au primit pliantele de la pompieri au înteles cã aceste campanii vin în momentele potrivite. „E foarte bine venitã actiunea aceasta. De câte ori nu am vãzut cazuri grave!”,  au declarat cei care au primit pliante si care abia atunci au sesizat cã sunt într-o zi de marti 13, în anul 2013. „Trebuie sã facã astfel de actiuni deprevenire. E mai bine sã prevenim, decât sã îi vedem pe pompieri la noi la bloc”, au spus alti trecãtori.

Pompierii militari de la Petrosani au tinut sã organizeze acest eveniment într-un centru comercial si cred cã astfelde actiuni vor ajuta pe viitor.

„Astãzi. 13 august,  ziua de marti, este Ziua Informãrii Preventive si prevenim ghinionul. Am desfãsurat o actiune de prevenire a incendiilor, din cauza improvizatiilor, aspecte care as vrea sã le vãd pozitive la sfârsitul anului câ7-1nd facem bilantul si fatã de anul trecut sã avem mai putine interventii cauzate de neglijentã si mai putiune persoane decedate în urma unor astfel de neatentii”, a spus Rãzvan Stancu, adjunct al Comandantului Detasamentului de Pompieri de la Petrosani, care a coordonat actiunea.

Bilantul anului trecut nu este unul îmbucurãtor, iar pompierii de la Petrosani ne vorbesc despre statisticile negre. „Anul trecut am avut 10 persoane decedate. În marea lor majoritate au fost persoane în vârstã, care datoritã improvizatiilor electrice, a suprasolicitãrii instalatiilor si bineînteles si datoritã lumânãrilor aprinse, i-am gãsit asfixiati în locuinte sau chiar arsi”, a mentionat Rãzvan Stancu.

Timp de douã ore în centrul municipiului Petrosani s-a desfãsurat aceastã campanie de informare a pompierilor, iar oamenii au fost preveniti sãîsi ia mãsuri prin care sã spargã ghinionul.

Diana Mitrache