8Un detinut de la Penitenciarul Bârcea Mare a evadat în cursul zilei de luni în timp ce se afla la cules de afine.  Alertã în tot judetul. Luni, în jurul orei 12, un detinut de la Penitenciarul Bârcea Mare a evadat în timp ce se afla la muncã, în afara închisorii. Acesta era la cules de afine în zona Orãstie, localitatea Beriu, pe domeniul unei firme care are contract de prestãri servicii încheiat cu penitenciarul.

Evadatul se numeste Stan Sandu Ioan, are vârsta de 21 de ani si a fost închis pentru furt calificat, cu o pedeapsã de patru ani si nouã luni.

În momentul semnalãrii disparitiei, la ora 13, 45, el era îmbrãcat cu un tricou de culoare crem si blugi albastri. Fortele impresionante de ordine s-au organizat în echipe de cãutare, iar pe raza întregului judet s-au format filtre.

“Cãutãrile  continuã ca si pânã acum, de luni, de când a evadat. De dimineatã am avut informatii cã ar fi fost în garã, apoi cã s-ar fi îndreptat cãtre piatã. Am dus si un câine special antrenat pe teren care sã-i ia urma. Oricum , el cunoaste Deva foarte bine si este putin mai complicat. Este alertã în tot judetul, iar la rude, în localitatea Lãpugiu de Jos de unde este el, avem post permanent”, ne-a declarat Florin Berar, purtãtor de cuvânt la Penitenciariul Bârcea Mare.

Tot din spusele reprezentantilor închisorii, tânãrul nu ar fi unul violent, pentru cã altfel nu i s-ar fi îngãduit sã iasã la muncã în afara unitãtii. Pânã la închiderea editiei de ieri, evadatul nu fusese încã prins.

Luiza Andronache