10Telescaunul din Parâng este functional. Dupã mai multe sãptãmâni în care telescaunul ce face legãtura cu statiunea montanã Parâng nu a functionat din cauza unor revizii la instalatia pe cablu, începând de sâmbãtã acesta a fost redat circuitului.

”Functioneazã încã de sâmbãtã, defectiunile au fost remediate în scurt timp, a primit aprobarea ISCIR astfel încã ca de sâmbãtã el este functional”, a declarat viceprimarul municipiului Petrosani, Dorina Nitã. Nici în aceste conditii, nedeia troitei nu va avea loc din cauzã cã reprezentantii cabanierilor nu au solicitat. ”Joi a avut loc o întâlnire între reprezentantii primãriei si reprezentantii cabanierilor din Parâng iar principalul motiv invocat este acela cã nu se poate asigura transportul datoritã opriri telescaunului. Între timp acest lucru a fost remediat si transportul poate fi asigurat, vom vedea dacã reprezentantii cabanierilor reusesc într-un timp asa de scurt sã mai organizeze aceasta nedeie sau o vor reprograma”, a mai precizat sursa citatã.

Pentru sase ani consecutiv, în masivul Parâng, la troita ridicatã la cota 1700, pe platoul unde odatã se afla cabana “Cãsuta din povesti”, momârlanii din satul Jiet au întins  mesele ca sã îi invite la praznic pe toti cei aflati în munte sã guste din preparatele lor traditionale si sã le cunoascã obiceiurile. Anul acesta, traditia vã fi întreruptã. Administratia localã din Petrosani a primit prima notã de platã pentru reviziile ce s-au realizat la telescaunul spre Parâng. Douã astfel de revizii au fost efectuate pânã acum de douã societãti distincte. Una a avizat nefavorabil instalatia, motiv pentru care municipalitatea a contractat serviciile unei a doua firme.

Acum, încep sã soseascã si facturile pentru aceste revizii. Prima facturã pentru reviziile ce au avut loc este în valoare de 1300 de lei

Monika BACIU