11A fost curãtenie generalã pe Transalpina. Zeci de copii, profesori si responsabili din cadrul departamentelor de mediu, au luat parte la o actiune de ecologizare care s-a derulat pe parcursul a douã zile.

Zeci de elevi din Petrila, însotiti  de profesorii lor si functionari de la primãrie, au curãtat  pãdurea si zonele de pe marginea drumului Voineasa – Transalpina în cadrul unui program amplu de ecologizare derulat în parteneriat cu patru administratii locale din judetele Alba, Hunedoara, Gorj si Vâlcea. „

Din punctul meu de vedere, actiunea a fost binevenitã. Sâmbãtã dimineata, la primãrie s-au întâlnit elevii de la scoli împreunã cu dascãli lor,în frunte cu viceprimarul si responsabilul compartimentului de mediu, si au plecat la curãtenie. S-a ecologizat drumul si zonele verzi de la intrare în Cheile Jietului , iar spre searã ei s-au întâlnit cu cei de la Voineasa, au mers spre Obârsia Lotrului si apoi la Mãnãstirea Oasa”, a afirmat Ilie Pãducel, primarul Orasului Petrila.

Cei care au participat la aceastã ecologizare, vor ca astfel de actiuni sã aibã loc mai des în zonã, mai ales cã acum, drumul spre Voineasa este destul de circulat.

Luiza Andronache