Din subteranele minei Lupeni am primit o informatie care daca se confirma ar trebui sa se lase cel putin cu desfacerea unui contract de munca.

Sursele noastre spun ca seful de brigada Parsa l-ar fi batut zdravan in subteran, undeva in zona fluxului de benzi, pe Matei, un miner. Matei, la iesirea din subteran, s-a prezentat direct la presedintele Sindicatului Muntele, Bebe Nica, pentru a-i spune despre agresiune. Din neferire pentru ortac, Parsa este unul dintre apropiatii lui Nica, si astfel liderul de sindicat l-a indrumat cel  batut sa spuna ca a suferit un accident de munca si sa uite de bataia incasata. Ortacul Matei, mai spune sursa noastra ar fi fost si amenintat de Nica sa isi vada de treaba lui daca mai vrea sa lucreze la mina. Problema este ca musamalizarea acestui incident pune CNH la plata, pe de o parte, iar pe de alta parte se pare ca lovirea unei persoane in subteran se sanctioneaza cu desfacerea contractului de munca. Poate ar fi bine daca responsabilii din cadrul CNH ar face o verificare a “accidentatului” Matei de la Lupeni.

Bineinteles ca, in incercarea de a afla ce spune Bebe Nica despre acest incident, care ar fi avut loc zilele trecute, dar despre care abia ieri au inceput unii mineri sa povesteasca, am reusit doar sa auzim tonul telefonului liderului maxim. Dom’ Bebe, in cazul in care vreti sa spuneti ca nu v-a sunat nimeni verificati la apeluri pierdute, cel de la ora 13.09 FIX!

Marius MITRACHE