Mina Muzeu de la Aninoasa, posibil depozit de muntie

Au plãtit aproape 4 milioane de lei pentru a transforma fosta unitate minierã de la Aninoasa în muzeu, iar acum s-ar putea ca locul sã devinã spatiu pentru munitie.

Un investitor privat din Timisoara vrea sã concesioneze halele de la fosta unitate minierã, mai exact de la asa zisa minã muzeu pentru a depozita acolo munitie.

Astfel, primarul orasului Aninoasa considerã cã proiectul pentru mina muzeu nu va continua. ”Eu nu la-m crezut viabil acest proiect niciodatã. Eu zic cã este abandonat, pentru cã surse de finantare nu vom primi. Sã vedem pe exercitiul bugetar 2014-2020 dacã vor fi fonduri, dar ar trebui schimbat putin proiectul pentru cã niciodatã nu vom putea sã facem venituri prorpii cu acest muzeu, încât sã asigurãm plata angajatilor, a energiei electrice, apã si a celortalte utilitãti. Mai bine as pune cele douã hale la dispozitia investitorilor si un tunel care este solicitat de un investitor care vrea sã facã un depozit de munitie”, a declarat Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.

5-1Deocamdatã destinatia spatiului nu poate fi schimbatã. Potentialii investitori ar trebui sã astepte pânã în luna octombrie.

”Nu pot sã schimb dstinatia pânã în luna octombrie când va fi receptia finalã la lucrãrile care s-au executat. Abia atunci voi putea schimba destinatia pentru cã sunt câtiva investitori care vor sã investeascã în zonã. Este din Timisoara care are ca obiect de activitate demolãri, constructii industriale si are nevoie de un spatiu adecvat pentru depozitarea acestor substante explozive. Am discutat cu dumnealor am fost la fata locului, depozitul s-ar preta pentru asa ceva. Investitiile fãcute pânã acum sunt amenajarea halei cu geamuri termopan si zugrãvit pe dinafarã. Nu sutn investitii specifice pentru muzeul care s-a dorit sã se facã în aceastã zonã”, a mai precizat sursa citatã.

Aninoasa pare a fi un miraj pentru investitori. Zilnic, la usa primãriei sunt mai multe astfel de persoane care îsi manifestã intentia de a realiza spatii de productie în localitate, însã niciunul nu si-a dus planurila la bun sfârsit.

Monika BACIU

Advertisements