Cãldura si mizeria fac cu bazinele de pe Bulevardul Mihai Vitzeazul din Vulcan un adevãrat spectacol grotesc cu copii murdari ce se chinuesc sã pescuiascã mormoloci într-o apã galben-verzuie si urât mirositoare.

În plus, dacã ai geamul portierei deschis, risti sã fii spãlat direct pe ochi cu zoaiele recircuitate prin sistemele care mai mult scuipã, decât stropesc, asa cum, probabil, au fost proiectate. Spectacolul este unul demn de cascadorii râsului, sau plânsului, iar oamenii locului sunt de-a dreptul oripilati de ceea ce vãd. „Uitati cum se joacã acolo copiii! Altii se scaldã ca în vanã în apa aia.E o mizerie infectã!”,spune o femeie din Vulcan.

Altii ne povestesc cum, la primele ore ale diminetilor, pe rãcoare, niste angajati ai primãriei, ies cu gãleti si încearcã sã desfunde canalele pline cu pestisori, mormoloci de broaste si frunze. „Sãracii oameni, vin si cautã sã scoatã din vãlaiele alea mizeria ce se adunã peste zi. E mizerabil!”, spune un alt localnic. Lucrarea pentru amenajarea Bulevardului Mihai Viteazul din Vulcan a fost finantatã în proportie de peste 80 la sutã din fonduri europene si a costat 20.566.754 de lei. Putini îsi mai aduc aminte cã în noiembrie 2011, panglica tãiatã de oficialitãti a fost împãrtitã localnicilor adunati în numãr mare sã vadã investitia pe care au asteptat-o atât, si zeci de porumbei albi, adusi special, si-au luat zborul la momentul inaugural. Povestea s-a terminat atunci si tragedia a început imediat ce traficul a fost mult îngreunat de bazinele aflate pe mijloc, iar acum copiii care pescuiesc si bazinele murdare dau bulevardului un aspect ce lasã de dorit.

Diana Mitrache