6Drumul spre Parâng, inclus în proiectele Consiliului Judetean Hunedoara pentru anul 2014. Institutia judeteanã va lansa proiectul de investitii pentru anul viitor. Potrivit reprezentantilor CJH, acesta cuprinde si drumul spre statiunea montanã Parâng, drum care pânã acum nu a fost reabilitat, doar petecit.

”Sãptãmâna viitoare vom lansa viitorul proiect bugetar pentru anul 2014. Este foarte bogat iar el cuprinde si drumurile judetene si drumul din Parâng”, a declarat Tiberiu Balint, vicepresedintele CJH.

În ceea ce priveste celelalte douã drumuri judetene din Valea Jiului, respectiv drumul spre Straja si Pasul Vâlcan aici existã mici probleme.

”Straja este licitat deja, fonduri europene au venit pentru Pasul Vulcan, din pãcate constructorul nu s-a miscat asa cum ne doream si nu si-a stabilit bazã si nici nu si-a adus încã utilajele aici dar într-o sãptãmânã maxim douã le va aduce. Anul acesta lucrãrile nu vor fi gata si nu are rost sã credem cã lucrurile se pot face peste noapte, pentru anul viitor toate aceste proiecte pentru Strajã si Pasul Vulcan vor fi finalizate si în plus si drumul din Dealul Babii pe care îl facem în asociere cu o firmã privatã care construieste acolo un parc eolian”, a mai spus sursa citatã.

În Valea Jiului sunt trei drumuri care sunt în administrarea Consiliului Judetean. Este vorba de tronsonul care face legãtura între municipiul Petrosani si Parâng, drumul Pasul Vâlcan-Dealu Babii si drumul spre Straja. Toate aceste drumuri au fost incluse în Planul National de Dezvoltare a Infrastructurii, însã dupã ce acesta a fost stopat de

actualul Guvern, tronsoanele au trecut din nou la institutia judeteanã.

Monika BACIU