Prima notã de platã pentru revizia telescaunului din Parâng

7Administratia localã din Petrosani a primit prima notã de platã pentru reviziile ce s-au realizat la telescaunul spre Parâng. Douã astfel de revizii au fost efectuate pânã acum de douã societãti distincte. Una a avizat nefavorabil instalatia, motiv pentru care municipalitatea a contractat serviciile unei a doua firme. Acum, încep sã soseascã si facturile pentru aceste revizii.

”Existã o singurã facturã a unei firme de 1300 de lei care urmeazã sã fie plãtitã”, a declarat Nicu Tascã, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Petrosani.

Instalatia de transport pe cablu din Parâng nu functioneazã nici sãptãmâna aceasta. Dupã efectuarea reviziilor a fost necesarã înlocuirea a 300 de metri de cablu.

”Încã nu s-au încheiat lucrãrile, în acest moment se lucreazã la telescaun. A fost nevoie  un cablu nou pe care l-am avut. Este vorba de 300 de metri de cablu pe care i-am avut, se vor face îmbinãrile necesare dupã care va fi nevoie sã se facã din nou o autorizare ISCIR”, a mai spus Tascã.

7-1Dupã înlocuirea cablului va fi nevoie de o altã autorizatie ISCIR, abia apoi va reîncepe transportul pe cablu. Telescaunul are o vechime de circa 40 de ani, fiind una dintre cele mai vechi instalatii din tarã, încã în functiune. Aici se vorbeste de ani buni de constructia unei telegondole, care însã întârzie sã înceapã din cauza banilor putini care vin de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului pentru proiectul general de Amenajare a Domeniului Schiabil în masivul Parâng.

Monika Baciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.