8Ioan David este la un pas de libertate. Fostului sef al Politiei Deva s-a prezentat in fata instantei de la Deva, unde s-a judeca avizul de  eliberare emis de comisia din cadrul Penitenciarului Bârcea Mare.

Judecãtoria Deva avut luni pe rol cauza privind avizul de eliberare pentru Ioan David,  emis la propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Bârcea Mare. Magistratii  au decis sã admitã cererea de eliberare conditionatã cu punerea în libertate a fostului sef al Politiei Deva.  Decizia instantei, însã, nu este însã definitivã, ci poate fi atacatã cu recurs de cãtre procurori în termen de trei zile de la comunicare. Dupã aceste termen, pânã la eliberarea propriu-zisã, dacã nu se face recurs, si Tribunalul Hunedoara trebuie sã ia act de decizia Judecãtoriei Deva.  Reamintim faptul cã fostul sef al Politiei Deva, Ioan David  este condamnat în dosarul Spumã si Bibanu.  El a solicitat eliberarea conditionatã pentru cã a executat deja o parte din pedeapsa cât timp a stat în arest preventiv si are si vârsta necesarã reducerii pedepsei, adicã peste 60 de ani.

În dosarul  cu pricina au fost arestate preventiv, începând din noiembrie 2004, 22 de persoane, acestea fiind trimise în judecatã prin rechizitoriu, în 28 decembrie 2004.   Inculpatii au fost condamnati în 26 iunie 2007, la pedepse cu închisoarea între doi si nouã ani de cãtre Curtea de Apel Pitesti. Decizia a fost contestatã la Înalta Curte de Casatie si Justitie, care a decis, în ianurie 2008, retrimiterea dosarului la instanta de fond, Tribunalul Arges.

Luiza Andronache