CJH a pierdut trei juristi din cauza legii lui Boc

9Schimbare de organigramã si la Consiliul Judetean Hunedoara. Fosta lege a administratiei publice de 7 la 1, emisã de Guvernul Boc a cauzat blocaje în institutiile publice. Consiliul Judetean Hunedoara resimte efectele acestei legi pe motiv cã a rãmas fãrã juristi, iar serviciile acestor persoane trebuie contractate din exterior.

Astfel, în conformitate cu noua ordonantã de urgentã, la Consiliului Judetean s-au desfiintat 4 posturi, trei fiind de juristi.

”Din pãcate dupã legea datã de Guvernul Boc am pierdut vreo 20 si ceva de posturi si la aceastã schimbare de organigramã am pierdut patru posturi dintre care trei erau foarte importante pentru noi, de juristi. Nu am putut sã îi înlocuim, noua organigramã este fãrã aceste persoane, urmând ca la sfârsitul lunii august sã reasezãm întreg apart al Consiliului Judetean pe noile baze care sperãm cã vor fi pentru o perioadã mai lungã, nu tot asa pe sase luni pentru cã si functionarii au nevoie de stabilitate si trebuie sã se aseze pe locurile pe care trebuie sã îsi facã datoria”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Tiberiu Balint.

În noua organigramã nu vor fi înfiintate posturi noi. Asigurarea personalului necesar se va face prin relocare. ”Realocãm din interiorul numãrului de posturi din Consiliul Judetean pentru Autoritatea Judeteanã de Trasnport vom avea câteva posturi relocate din alte servicii pentru cã e nevoie. Drumurile judetene ajung într-o stare proastã din cauza transportatorilor care transportã sarcini mari si care nu respectã greutatea si atunci trebuie sã ca partea de control, prin noul regulament sã fie mai activã. La juridic nu stiu ce vom face, avem o mare problemã si de aceea am si contractat servicii juridice pentru cã numãrul mic  de juristi pe care îi avem nu mai face fatã, iar cauzele care se referã la sumele foarte mari de bani, pun în pericol bugetul judetului Hunedoara pentru cã dacã le  pierdem în instantã sunt zeci de miliarde pe care Consiliul Judetean le are de plãtit si de aceea avem nevoie de avocati specializati pe drept comercial si alte tipuri  de actiuni, în functie de cum suntem actionati în instantã pentru cã a devenit o modã ca autoritãtile locale sã fie actionate în instantã pe motive mai mult sau mai putin solide”, a mai spus vicepresedintele CJH.

Toate institutiile publice au fost afectate de vechea lege prrivind angajarea în sistemul public. Anul acesta zeci de posturi au fost desfiintate, posturi care ar fi fost absolut necesare pentru buna functionarea sistemului.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.