Judetul împãrtit în douã – pro Tolas si pro Intotero

Cel putin patru din cele sase organizatii de femei ale PSD din Valea Jiului ar vota-o, în luna septembrie, pe Natalia Intotero pentru sefia organizatiei judetene, în locul Lilianei Tolas. Cauza ar fi lipsa de implicare si colaborare din ultimul timp a celei care le este presedintã de sapte ani, dar cãreia îi recunosc meritele… trecute.

De sapte ani, Liliana Tolas, se aflã la sefia organizatiei judetene a femeilor PSD, surclasând-o la vremea respectivã pe Iuliana Forminte, din Petrosani, de la care a preluat

conducerea. Si cum se apropie data de 21 septembrie, când vor avea loc conferinta judeteanã de alegeri, se simte o frenezie în interiorul organizatiei. În teritoriu, în localitãtile din judetul Hunedoara, s-au format douã curente. Unul pro Liliana Tolas si un altul pro Natalia Intotero, fostã presedinte la PSD Tineret, actual parlamentar. În timp ce alte organizatii din judet au hotãrât deja cã o vor sustine la functia de presedintã a femeilor pe Intotero, în Valea Jiului încã se mai tatoneazã terenul, nu se spun lucrurilor pe nume, dar clar balanta înclinã spre aceeasi Intotero. Cel putin patru dintre cele  sase localitãti ale Vãii ar prefera schimbarea invocând lipsa de actiune, implicare si colaborare a Lilianei Tolas cu organizatiile dintre Jiuri la acelasi niel ca în urmã cu ceva ani. S-a remarcat o axare a acesteia pe activitatea profesionalã, activitate care-i creeazã imagine proprie si atât.4-1

Pe de altã parte, aceleasi femei din Valea Jiului au recunoscut cã Lilianei Tolas PSD-ul i-a creat niste probleme de-a lungul activitãtii sale, probleme din care a iesit cu bine datoritã tenacitãtii sale înfruntând PDL-ul atunci când acesta era pe cai mari. În prezent Liliana Tolas ocupã functia de manager al Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane din Deva.

Natalia Intotero a fost o tânãrã disciplinatã, muncitoare în teritoriu, pe linie de partid, si, ca urmare, a fost consideratã copilul rãsfãtat al PSD Hunedoara. Chiar în trecuta campanie electoralã pentru alegerile parlamentare, membri USL din întreg judetul s-au mobilizat pentru sustinerea sa. Acest lucru s-a datorat faptului cã Intotero a fost mai atentã cu organizatiile din judet, s-a aplecat asupra problemelor acestora si le-a onorat inviatiile la actiuni si chiar a propus actiuni…

Luna trecutã, când Biroul Politic Permanent al PSD a hotãrât devansarea cu un am a alegerilor în organizatiile de femei, pentru a nu se suprapune, în 2014 cu campaniile electorale europarlamentare si prezindetiale, Liliana Tolas a declarat cã va candida din nou necunoscând intentia mai tinerei sale colege.

”Eu voi candida. Nu stiu încã dacã vor mai fi si alte doamne care doresc sã candideze. Putine femei sunt dispuse sã facã sacrificii, adicã sã-si punã viata la bãtaie, pentru cã existã un motiv serios – au familii si nu este usor.

În plus, cred eu, trebuie sã ai chemare pentru asa ceva, sã-ti placã. Eu sunt obisnuitã cu competitia si politic si profesional. Este pãcat, pentru cã femeile nu cer mult în politicã, dar muncesc, sunt loiale, trãdeazã foarte greu si greu pãrãsesc partidul.

Existã statistici din care reiese cã femeile au fost extrem de putine în acea migratie de la un partid la altul” – a precizat Liliana Tolas, presedinta femeilor PSD din judetul Hunedoara.

Ileana Firtulescu

Un comentariu la „Judetul împãrtit în douã – pro Tolas si pro Intotero

  • 5 august 2013 la 23:49
    Permalink

    Pe vremuri era o melodie celebra ,CUCURUCUCURU.Va castiga cea care va stii sa valorifice cel mai bine melodia.Asa ca fetelor bagati la cap CUCURUCUCURU si ve-ti castiga mai ales ca sunteti blonde amandoua.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.