Încrengãturi la accidentul din pãdure

6Accidentul mortal în care un bãrbat de 33 de ani si-a pierdut viata în timp ce manipula un lemn într-un greifer, scoate în evidentã modul haotic în care se lucreazã la exploatãrile forestiere din Valea Jiului. Nu mai putin de 4 firme sunt implicate în acel incident si ITM cautã sã descurce itele.

Un tânãr de 33 de ani a murit, joi dupã amiazã, în zona Voievodu. Accidentul s-a petrecut pe un fond forestier, iar inspectorii ITM cautã sã vadã cum s-au petrecut lucrurile. Asta pentru cã acolo sunt mai multe firme implicate. „Sunt implicate mai multe fime. Parchetul este al unei firme. masa lemnoasã a fost cumpãratã de altã firmã. Masina e a altei firme, iar omul este angajat la alta. Cercetarea va scoate în evidentã dacã va fi vorba si se va putea încadra ca si accident de muncã, pe de o parte, iar pe de altã parte, din punct de vedere al cauzei, aceasta este legatã de sistemul hidraulic, care putea sã aibã o deficientã tehnicã si asta a fãcut sã scape lemnul, ori vorbim de o deficientã de manipulare”,a declarat Ileana Bodea,sefa SSM din ITM Valea Jiului.

Accidentul mortal s-a petrecut sãptãmâna trecutã, iar din primele date reiese cã bãrbatul de 33 de ani ajuta la încãrcarea unei masini cu busteni. Inspectorii ITM vin cu precizãri, în ceea ce priveste moartea muncitorului Frunzã Mihãitã, de 33 de ani. „La încãrcarea bustenilor în masinã. (stim cã masinile au un sistem de încãrcare hidraulic de tip greifer), lemnul respectiv, care avea 0,6 m diametru, lung, gros, a scãpat din greifer, cu toate cã omul manipula lemnul din zona unde era sistemul de comandã. Lemnul a scãpat din greifer si, în cãdere l-a lovit si a decedat pe loc”, a mai precizat Ileana Bodea.

Accidentele din domeniul forestier sunt extrem de dese, dar inspectorii de muncã spun cã în Valea Jiului, în ultimii aproape doi ani, nu au mai fost astfel de accidente mortale.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Încrengãturi la accidentul din pãdure

  • 4 august 2013 la 23:42
    Permalink

    Ce tot o dati dupa corcodus.Omul lucra pentru Viceprimarul jurca (cu j mic) fara forme legale adicatelea la NEGRU ca multi altii.Sa vezi amu sfori trase si precis ITM-ul se va inpiedica in ele.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.