Minerii, sãrbãtoriti de administratia localã din Lupeni. Administratia localã din municipiul Lupeni organizeazã trei zile de spectacol pentru ortacii din Lupeni si nu numai. Evenimentul coincide cu Zilele Orasului, însã datoritã traditiilor mineresti, reprezentantii urbei au decis sã le aloce minerilor trei zile speciale.

”Am încercat sã mentinem traditia la Lupeni pentru cã este vorba de un oras istoric în ceea ce priveste mineritul. La noi se identificã ziua orasului cu ziua minerului. Acest lucru si din respect pentru minerii care au luptat de-a lungul timpului aici la toate miscãrile de protest si pentru cã este principala activitate economicã a orasului. Drept urmare duminicã, luni si marti, am ales aceste zile pentru cã marti este 6 august pentru a coincide5-1 cu ziua minerului. Vom avea niste manifestãri culturale în Parcul copiilor din Bãrbãteni pentru a se mai destinde si cetãtenii din municipiul Lupeni si sunt invitati toti minerii din Valea Jiului sã sãrbãtoreascã alãturi de noi”, a declarat Gabriel Lungu, city-managerul municipiului Lupeni.

Evenimentul va avea loc în zona cunoscutã pentru astfel de actiuni, respectiv în Parcul copiilor din Bãrbãteni. ”În toate cele trei zile, locuitorii municipiului Lupeni vor avea parte de distractii. Va fi un parc de distractii, vor fi comercianti, dar spectacolele propriu-zise vor avea loc în zilele de 4, 5 si 6 august, în fiecare searã de la ora 18 pânã la 23. Adminstratia localã a adus aceste spectacole în Lupeni fãrã a contribui cu niciun ban”, a mai spus sursa citatã. Ziua Minerului se sãrbãtoreste în data de 6 august.

Monika BACIU