8Primãria de la Petrila se chinuie de ani de zile sã construiascã o grãdinitã cu program prelungit în oras. Banii s-au promis de la centru de nenumãrate ori, dar de venit, nu au mai venit.

„Este un obiectiv de investitii cu care ne chinuim de mai bine de 5 ani sã-l finalizãm. Aceastã grãdinitã cu program prelungit ar rezolva problema copiilor din trei zone mari ale orasului, respectiv 8 Martie, Tudor Vladimirescu si Sadoveanu, unde actualele grãdinite sunt în apartamente de bloc în conditii improprii pentru copii. Nu întâmplãtor am initiat aceastã investitie pe care vrem sã o terminãm” , a declarat Ilie Pãducel, primarul Orasului Petrila.

În fiecare an si de la fiecare ministru, promisiuni s-au tot fãcut, dar banii nu au mai ajuns niciodatã pentru acest obiectiv. În prezent, constructia este ridicatã în proportie de circa 70 %, iar asta doar din bugetul local. „Anul acesta am alocat de la bugetul local 5 miliarde de lei vechi, iar restul de executie este undeva la 13 miliarde lei vechi. Am fãcut memorii si am intervenit la centru si avem promisiuni cã vom primi bani pentru finalizare. Grãdinita trebuia sã fie gata în urmã cu doi ani, dar timp de patru ani, în legislatura trecutã, am fost de trei sau patru ori în audientã la Ministrul Învãtãmântului si la Prim-ministru, care a dat ordin sã primim bani, ori acest lucru nu s-a respectat ”, a mai spus Pãducel

În prezent, cele mai multe grãdinite din Petrila si nu numai, ci si din alte localitãti ale Vãii Jiului, functioneazã în spatii improprii.

Luiza Andronache