29 februarie este o zi potrivita pentru a face ceva memorabil. O casatorie sau chiar un divort sunt evenimente care sunt de tinut minte toata viata, iar daca au loc si in aceasta zi, atunci sunt de povestit. In aceasta data trecuta in calendar odata la 4 ani, ieri, la Petrila nu s-a unit si nici nu s-a despartit nimeni.

“Astazi (ieri n.r.) 29 februarie, la primaria Petrila nu avem nici-un divort si nicio casatorie. De la inceputul anului si pana in prezent nu au fost inregistrate divorturi, in schimb am avut 16 casatorii si 3 adoptii”, ne-a declarat Daniela Dobrica, sef Serviciul Evidenta Persoanelor Petrila.

La Petrosani, nimeni nu a divortat in 29, insa un cuplu s-a casatorit. “Pentru data de 29 februarie 2012, avem depuse actele pentru incheierea unei casatorii, iar in ceea ce priveste divortul prin acordul sotilor, nu avem depusa nicio cerere. La Petrosani, de la inceputul anului a fost incheiat un numar de 12 casatorii, cea de-a 13-a urmand a fi incheiata cu data de 29 februarie. Au fost eliberate doua certificate de divort si a fost intocmit un referat de clasare”, a declarat Claudia Vaduva, ofiter de Stare Civila la Petrosani. De mentionat este ca de Dragobete, in data de 24, un cuplu a vrut sa divorteze, insa s-a razgandit.

La Lupeni, ieri 29 februarie, nu s-a casatorit si nici nu a divortat cineva.  Situatia a fost aceeasi la Vulcan si Aninoasa.

Luiza Andronache