A sociere în vederea reducerii cheltuielilor. Administratia localã din Petrosani s-a asociat cu Bursa Românã de Mãrfuri. Obiectul asocierii îl constituie achizitia de diferite produse sau servicii la preturi mult mai mici.

”Principalul motiv pentru care a fost înaintat acest proiect de hotãrâre pe ordinea de zi a unei sedinte extraordinare a consiliului local a fost generat de avantajele pe care le va aduce acest parteneriat al primãriei Petrosani la Bursa Romanã de Mãrfuri si care constã în faptul cã datoritã existentei pe aceastã bursã a unui numãr mare de operatori avem sansa sã achizitionãm produse fungibile la un pret foarte mic. Avem garantia executãrii acestor contracte. Existã o mare transparentã cu privire la cantitãtile care se pot achizitiona, la preturile la care se pot achizitiona si o serie de alte conditii. Toate acestea ne-au fãcut sã considerãm oportunã o astfel de asociere si motiv pentru care în sedinta de ieri proiectul a fost votat în unanimitate”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani.

3-1Prin aceastã asociere administratia din Petrosani va realiza mai multe economii.

”Datoritã raportului dintre cerere si ofertã, cu cât oferta este mai bogatã cu atât pretul la care se pot achizitiona este mai mic. Concurenta dintre ofertanti face ca sã se acorde o importantã ridicatã calitãtii sau sã se ofere o serie de alte avantaje în plus cã oferta ta sã devinã cât mai tentantã”, a mai spus sursa citatã.

Consilierii locali de la Petrosani au aprobat achizitionarea de produse în cadru general, în functie de nevoi.

”Am optat pentru un cadru general iar pentru produsele mentionate au fost aprobate cele petroliere, energia electricã, gazele naturale, materialele de constructii si o serie de mãrfuri generale”, a mai spus viceprimarul municipiului Petrosani.

3-2Zilnic pe Bursa Românã de Mãrfuri se tranzactioneazã mii de produse de sute de participanti. Preturile de tranzactionare mai mici fatã de tarifele percepute de terti.

Monika BACIU