6Dupã trecerea lui Alexandru Lãutaru, fostul inspector scolar general, în tabãra Partidului Miscarea Popularã, PDL Petrosani se vede nevoit sã-l schimbe pe acesta din Consiliul Local. Urmãtorul pe listele acestui partid este Marius Rad.

A plecat la Miscarea Popularã pentru cã promoveazã competenta. Acesta este motivul principal pentru care Alexandru Lãutaru a decis sã pãrãseascã PDL, dupã 11 ani în care a fãcut parte din acest partid politic.

Presedintele PDL Petrosani, spune cã deocamdatã nu a venit înstiintarea oficialã cã Alexandru Lãutaru face parte din alt partid. „Deocamdatã nu avem nicio hârtie oficialã.Vom vedea dacã dumnealui pleacã sau a plecat la Partidul Miscarea Popularã. Atunci urmãtorul pe liste este domnul Marius  Rad”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, presedinte PDL Petrosani.  Lãutaru a anuntat deja cã îsi va înainta demisia, dar asteaptã decizia scrisã de la Miscarea Popularã. La sfârsitul sãptãmânii trecute, Alexandru Lãutaru a fost desemnat coordonator pentru constituirea Filialei Hunedoara a Partidului Miscarea Popularã. Decizia a fost luatã în sedinta Comitetul National de Initiativã al Partidului Miscarea Popularã, când au fost desemnati coordonatorii a 20 de filiale judetene sau municipale ale PMP. Referitor la motivele care l-au determinat sã treacã în barca Partidului Miscarea Popularã, constitut mai ales din rândul nemultumitilor din PDL, fostul inspector scolar general al judetului Hunedoara a declarat cã acest fapt se datoreazã, în principal “relatiei speciale pe care o am cu domnul Daniel Funeriu (n.r. fostul ministru al Educatiei si membru fondator al Fundatiei Miscarea Popularã)”. 6-1De asemena, Lãutaru spune cã a corodonat, împreunã cu Ioenl Chirigiu, înfiintarea Fundatiei Miscarea Popularã în Hunedoara, asa cã nu a mai fost decât un pas pânã la trecerea la partidul cu acelasi nume. “Este ceva nou în ceea ce vor sã facã, sã punã pe primul loc competenta. Acest lucru m-a capacitate, m-a convins”, a explicat Alexandru Lãutaru motivele trecerii la Partidul Miscarea Popularã.

Carmen Cosman