8Craniul uman descoperit la finele sãptãmânii trecute în apele Râului Jiul de Vest va fi trimis, cel mai probabil, la Bucuresti pentru expertizare.

Medicul Dan Mãrculescu,  seful Serviciului Judetean de Medicinã Legalã Hunedoara, spune cã, cel mai probabil, craniul va fi trimis la Institutul de Criminalisticã din Bucuresti din cauzã cã, la Deva, nu se pot face determinãri mai amãnuntite, asa cum se impun în acest caz. Reamintim cã, la finele sãptãmânii trecute, un bãrbat a sunat la 112 si a anuntat cã a descoperit un craniu uman în Jiul de Vest, în zona Minei Lupeni Sud.

“Am fost sesizati, printr-un apel la 112, cã în Râul Jiul de Vest a fost gãsit un craniu uman. Ancheta a fost preluatã de procurori din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara”, declara la momentul respectiv Adriana Voina, reprezentantul IPJ Hunedoara

Procurorii urmeazã sã stabileascã de unde provine craniul, cum a ajuns el în Râul Jiu si dacã este vorba despre vreo faptã de naturã penalã, dar este nevoie si de  efectuarea unei expertize de specialitate în acest caz.

Carmen Cosman