Disponibilizatii dau in judecata CNH, sindicatele si MEC

Disponibilizatii care au stat in greva foamei in fata CNH la inceputul acestui an sunt decisi sa dea in judecata Compania Huilei, Ministerul Economiei si sindicatele care au negociat disponibilizarea celor 900 de ortaci. Asta pentru ca au fost mintiti si nu si-au primit la timp banii si, intre timp, s-au imbolnavit grav.

Fostii mineri spun ca s-au imbolnavit dupa ce au stat nemancati 8 zile, iar acum, unul dintre cei trei va trebui sa se opereze pe cord, in urma unor complicatii survenite dupa ce a fost luat cu salvarea din fata CNH.

„In urma faptului ca am stat in greva foamei am ajuns in spital cu preinfarct si acum am nevoie de o operatie pe cord. Urmeaza dupa data 10 martie sa ajung la Timisoara la un profesor. Operatia costa aproximativ 2.600 de euro, iar din acest motiv am decis, impreuna cu mai multi colegi ca ii  vom da in judecata pe toti cei care si-au batut joc de noi. Le vom cere daune morale”, spune  Sabin Firizoiu, fost grevist. „Si azi, cand am vazut ca erau colegi de ai nostri care sunt gata sa-si dea foc pentru acesti bani care ni s-au promis mi s-a parut nedrept. Suntem decisi sa ii dam in judecata ca ne-au adus in acest stadiu cu promisiunile lor”, sustine si Petru Blikling, fost grevist.

Trei dintre cei 900 de mineri disponibilizati in septembrie 2011 au stat de doua ori in greva foamei in fata CNH. Ultima data, oamenii au stat nemancati 8 zile, iar fiecare a ajuns la spital cu diferite complicatii.

Diana Mitrache

4 comentarii la „Disponibilizatii dau in judecata CNH, sindicatele si MEC

 • 29 februarie 2012 la 00:21
  Permalink

  Toata stima pentru Sabin Firizoiu este un adevarat lider nu un profitor puturos cum sunt alti care se baga in politica si sindicate ca musca in ca….

  Răspunde
 • 29 februarie 2012 la 04:12
  Permalink

  Foarte bine… Insa ii sfatuiesc sa dea in judecata, nu CNH, ci persoanele care au facut parte din conducerea CNH si a sindicatelor semnatare a CCM-ului si a actelor aditionale priviind disponibilizarile din 2011… Vor avea mai multe sanse de castig de cauza si procesul se va derula mult mai repede decat daca ar da in judecata CNH-ul, Sindicatele sau MECMA.
  SUCCES!

  Răspunde
 • 29 februarie 2012 la 07:31
  Permalink

  Ar fi o singura problema,populatia necunoscatoare din Romania,a refuzat planul sclipitor de reformare a sistemului medical din Romania,asa ca teoretic tratamentul este gratuit,nu vad in acest caz cum poti sa dai pe cineva in judecata

  Răspunde
 • 29 februarie 2012 la 09:11
  Permalink

  fraiere,iar te bagi in seama? iarasi o sa-ti dea NICA cu „sictir”!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.