9Reprezentantii Spitalului de Urgentã din Petrosani asteaptã ca ministerul de resort sã aloce banii pentru proiectul care prevede reparatia totalã a unitãtii medicale. La sfârsitul anului trecut a fost atribuit contractul, însã nici pânã acum nu au sosit banii.

”Am avansat din punctul de vedere cã avem un contract semnat si încheiat si care si care are o prevedere destul de bunã, faptul cã acest contract îsi va face simtitã prezenta cu conditia ca în primele 48 de luni de la semnare sã existe finantare din partea ministerului. Solicitãrile de finantare pentru anul în curs de aproximativ 8 milioane de lei sunt fãcute asteptam rãspunsul celor de la Bucuresti”, a declarat managerul SUP, medicul Alin Vasilescu.

În ceea ce priveste sansele pentru a obtine finantare în acest an, sperantele sunt mici.

Spitalul de Urgentã din Petrosani împreunã cu administratia publicã din localitate au în vedere modernizarea si reabilitarea totalã a clãdirii care deserveste unitatea medicalã. Pentru proiectul de reparatii capitale la clãdirea spitalului costurile vor fi de 10 ori mai mari decât la ambulatoriu, undeva la circa 40 de milioane de euro.

Acesti bani nu vor mai veni pe fonduri europene, ci de la Guvern.

Monika BACIU