Copiii din Varpalota, în vizitã la Petrosani

11Delegatia de copii din orasul înfrãtit Varpalota a venit în vizitã la primarul din Petrosani. Tiberiu Iacob Ridzi le-a oferit ciocolatã si le-a urat o vacantã frumoasã în zona noastrã.

Peste 20 de copii si profesorii lor care îi însotesc în vizita la Petrosani au venit, lasfârsitul sãptãmânii trecute, la primãrie. Ei sunt dintre cei cu cele mai bune rezultate la învãtãturã, iar pentru asta au fost primiti de primarul municipiului Pretrosani, care le-a oferit, la final si ciocolatã. „Eu cred cã sunt foarte importante schimburile între copii din tãri diferite, pe lângã partea distractivã si de vacantã, cu sigurantã, ei vor rãmâne cu amintiri plãcute legate de oras, zonã si oamenii de aici, de modul cum trãim noi si pot sã facã  acestã comparatie cu ceea ce existã la ei. Asta nu înseamnã decât cã vor fi mai bogati spiritual si cu o experientã de viatã care îi va ajuta pe viitor”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani, la finalul vizitei.

Profesorii, dar si copiii s-au arãtat încântati de programul pe care l-au avut în Valea Jiului, iar unii dintre copii sunt chiar la a doua vizitã la Petrosani. „Îmi place foarte mult aici, cã e o zonã foarte frumoasã si acesti munti frumosi ne încântã. Am fost în Retezat, la parcul de aventuri si la Geoagiu la strand sila Castel în Hunedoara”, a povestit o fetitã din Varpalota. „Eu sunt a doua oarã în Petrosani si deja sunt familiarizatã cu aceste locuri frumoase si mi-a plãcut foarte mult parcul de aventuri, cu toate cã la început mi-a fost fricã, dar pânã la urmã am reusit sã merg pe traseu”, spune un alt copil. „Se stie cã între cele douã orase înfrãtite, aceastã tabãrã este deja o traditie veche si reciprocã. Câtiva copii din Petrosani sunt la Varpalota si cei de acolo sunt aici. Aceste tabere sunt organizate de consiliile locale si elevii sunt selectati dupã învãtãturã, rezultate. Dupã câte am observat eu, le place foarte mult la Petrosani si Valea Jiului, cã au fost si în alte locuri de aici”, a declarat Holdosine Varga Zsuzsa, coordonatoarea taberei.

Copiii din Varpalota vor face diverse excursii si vor vedea toate locurile frumoase din Valea Jiului, iar, la rândul lor, cei din Petrosani viziteazã orasul înfrãtit din Ungaria. Toti sunt foarte buni la scoalã si datoritã rezultatelor obtinute, au ajuns gratuit în acest proiect.

Diana Mitrache

Advertisements