13Depoul de vagoane din Petrosani va fi din nou în sãrbãtoare, în tomanã. Cât priveste muzeul dedicat istoriei depoului, acesta asteaptã fonduri europene, la fel ca si gara ponositã.

Reprezentantii depoului de la Petrosani pregãtesc un nou eveniment în acest loc. În prima lunã din toamnã vor fi ceremonii legate de prima linie de cale feratã construitã prin muntii din Defileul Jiului. „Am discutat cu directorul CFR. Existã o actiune pe care ei vor sã o facã în septembrie, legatã de linia Bumbesti – Livezeni, dupã care lucrurile merg mai departe”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petrosani.

Pentru a realiza un muzeu în zona depoului e nevoie de bani, iar primarul din Petrosani spune cã se va baza pe fondurile europene „Muzeul ar trebui fãcut pe fonduri europene si atunci lucrurile le pregãtim din timp. Dupã ce se va da drumul la programul 2014 – 2020, cei de la CFR vor putea sã încerce sã acceseze aceste proiecte”, mai spune primarul din Petrosani. Dacã proiectele pentru depou mai o sansã, revigorarea gãrii din Petrosani pare tot mai imposibilã. Asta pentru cã nu sunt bani, iar la Bucuresti nu a fost posibil niciun demers.

„Nu mai am ce demersuri sã mai fac. Am fãcut la toti ministrii, la toti conducãtorii responsabili cu acestã chestiune, dar, din pãcate nu s-a luat nicio mãsurã si nu vãd ca în perioada urmãtoare sã se rezolve ceva”, a mai adãugat primarul.

Evenimentul din statia CFR de la Petrosani va prinde viatã în septembrie, acesta fiind al doilea ca amploare, dupã ce anul trecut aici a popsit trenul regal.

Diana Mitrache