SAMSUNGPânã la sfârsitul acestui an, la Petrosani ar trebui sã fie construit un punct de informare turisticã  pentru toti cei care vin sã petreacã un timp aici sau care pur si simplu sunt în trecere. Însã, demersurile în acest caz sunt încetinite, desi initiativa existã de mai bine de un an de zile.

Punctul de informare turisticã trebuia sã fie construit si sã functioneze déjà, însã birocratia si avizele dinspre centru au fãcut ca acum, dupã mai bine de un an, sã ne mai punem problema infiintãrii  sau nu a acestui obiectiv. “Noi sperãm cã acest obiectiv se va face. Am fãcut tot ceea ce ni s-a cerut de cãtre Organismul Intermediar pentru Turism din cadrul Ministerului Dezvoltãrii si Turismului, iar acum mingea este în terenul lor. Ei trebuie sã facã toate demersurile necesare si sã ne dea aprobarea, pentru cã acest proiect a fost depus pe POR 2007- 2013 si iatã cã deja suntem la sfârsitul lui iulie 2013. Pânã la sfârsitul anului trebuie sã finalizeze toate procedurile, iar noi sã demarãm acest proiect”, ne-a declarat Dorina Nitã, viceprimarul Municipiului Petrosani.

În cazul în care lucrurile nu se vor misca mai repede, este clar cã banii europeni pentru acest obiectiv se vor pierde. Punctul de informate turisticã ar trebui sã fie ridicat în zona Parchetului Petrosani, iar asta pentru o informare corectã a turistilor care ajung în Valea Jiului. Valoarea proiectului este de 600.000 de lei, dintre care 2 % contributia primãriei.

Luiza Andronache