9Administratia de la Petrosani a cerut alti bani Ministerului Educatiei pentru grãdinita de la I.G. Duca, pe care o construia de ani de zile firma lui Alin Simota. Acum contractul cu omul de afaceri încarcerat recent a fost reziliat si proiectantul, care este acelasi, va face un nou calcul.

Administratia de la Petrosani a cerut un nou calcul pentru finalizarea lucrãrilor la celebra grãdinitã ce trebuia construitã pânã la finele anului 2008 si care a înghitit pânã acum mii de lei. Potrivit directorului tehnic al primãriei Petrosani, Marian Popescu, proiectantul trebuie sã facã un plan cu toate lucrãrile care mai sunt de executat si sã dea un cost aproximativ al lucrãrilor. Pânã atunci, însã, primãria a fãcut o cerere la ministerul de resort pentru bani. „Urmãtorul pas, este ca proiectantul, care a fost angajat al firmei condusã de Simota si care stie cel mai bine cum si cât s-a lucrat, va face un plan cu restul lucrãrilor. Va fi scoasã întreaga lucrare la licitatie si vom stabili cine va face lucrarea cã de trei ani nu s-a mai lucrat nimic Noi am cerut 15 miliarde de lei vechi de la Ministerul Educatiei si sperãm ca lucrãrile rãmase sã se încadreze în sumã”, a precizat Marian Popescu, director tehnic al Primãriei Petrosani.

Grãdinita ce apartine de ªcoala Generalã I.G. Duca din Petrosani acostat cât un palat, dar este mult spus cã a fost ridicatã „la rosu”. În anul 2007, Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Turismului a aprobat finantarea constructiei unei grãdinite pentru copiii din Petrosani, ca urmare a nevoii de a le asigura un cadru adecvat pentru educatie si dezvoltare. În acelasi an a început si executia propriu-zisã a investitiei. Cu toate cã  pentru realizarea acestui proiect, Ministerul Dezvoltãrii si Turismului a cheltuit deja 1.186.994,64 lei din valoarea totalã de 2.436.997,76 lei, lucrãrile au fost sistate care urmare a blocãrii fondurilor aferente. În ultimii ani, însã, acolo nu s-a mai miscat nicio cãrãmidã. Pânã ce va primi bani, constructia aflatã la doi pasi de primãrie, e nãpãditã de buruieni si bãlãrii, iar conducerea scolii din apropiere are mari bãtãi de cap în a asigura protectia copiilor.

Diana Mitrache