Campionul Tomy Coconea revine acasã

Tomy Coconea se întoarce acasã, în locul din care, la începutul lunii iunie, a plecat spre Monaco. Va fi primit de oficialitãtile orasului natal, iar fanii sãi sunt asteptati în numãr cât mai mare, la sala de marmurã a Primãriei.

„Luni, ora 10:00, sala de marmurã a municipiului Petrosani va gãzdui unul dintre cele mai importante momente ale anului “Toma Coconea revine acasã” de la cea mai grea competitie de andurantã Red Bull X-Alps. Sunteti asteptati în numãr cât mai mare (cu tricourile pe voi)”, a anuntat pe un site de socializare, prietenul campionului nostru, Daniel Hãlãstãuan.

Prietenii lui Tomy Coconea din Valea Jiului îl asteaptã cu sufletul la gurã si, dupã ce l-au încurajat în fiecare zi a competitiei, chiar dacã nu au ajuns la Monaco, decât virtual, acum o pot face si pot sã-l felicite personal.

Primirea va fi una organizatã de prieteni, iar primarul de la Petrosani îl asteaptã  în sala de marmurã, asa cum meritã. „Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi îl va primi într-un cadru oficial si va avea o întâlnire cu Toma Coconea, în momentul în care se va întoarce acasã”, a declarat Nicolae Tascã, purtãtor de cuvânt al Primãriei municipiului Petrosani.

Tomy a fost favoritul acestei curse extreme, dupã douã încercãri în care a iesit vice-campion, dar toti cei care i-au fost alãturi, pun totul pe seama nesansei. Acum îl vor încuraja si îl vor sustine în urmãtoarele încercãri.

Campionul României a fost întâmpinat în ziua sosirii la Monaco, de un grup condus de Mihaela Rãdulescu, care a promis chiar cã va organiza o campanie de sustinere, din punct de vedere financiar a lui Toma Coconea.

Asta pentru ca la viitoarea cursã sã aibã si el aparaturã perfomantã si sã îsi poatã permite o echipã competitivã alãturi.

Toma Coconea (ROM) - Action„O prima idee de campanie, pe care am discutat-o cu Miclea Adrian, Toma Coconea si Daniel Pisicã… a fost unanim aprobatã! Se va numi “ 1 Fan Toma = 1 Euro pentru Toma” – si o voi demara de îndatã ce-mi vor pune la dispozitie un numãr de cont în care puteti contribui la bugetul de antrenamente si competitii al lui Toma Coconea.

Suntem destui aici, cât sã acoperim minimele nevoi financiare ale acestui mare sportiv si sperãm cã vor apãrea si marii sponsori, care sã fie mândri sã-si asocieze brandul cu numele acestui Erou Român”, a scris Mihaela Rãdulescu pe site-ul sãu de socializare.

—————–

Traseul de la Salzburg spre Monaco, cu piscuri aflate la peste 4.000 m, a fost unul dificil si Startul a fost luat din Salzburg – 424 m altitudine, iar sosirea a fost la Monte Carlo.

Obligatoriu trebuia trecut prin 10 puncte de control:

1. Gaisberg-Aut – 1.288 m altitudine

2. Dachstein-Aut – 2.996 m

3. Wildkogel-Aut – 2.224 m

4. Zugspitze-Ger – 2.962m

5. Ortler, Sulden-Ita – 1.906 m

6. Interlaken- Sui – 568 m

7. Matterhorn – Sui – 4.478 m

8. Mont Blanc – Fra – 4.810 m ( pentru aceste 2 checkpoint-uri e

de-ajuns intrarea intr-un perimetru cilindric de pe munte, nu neaparat atingerea varfului).

9. Saint Hilaire – Fra – 995 m

10. Peille – Monaco – 600 m

Sosire – Monte Carlo – 0 m

Distanta totalã, în linie, 1.031 km.

Au luat startul 31 concurenti din 22 de tãri din Europa, Asia, Africa, America de Nord si America de Sud.

———————

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Campionul Tomy Coconea revine acasã

  • 22 iulie 2013 la 09:48
    Permalink

    bravooooooo…felicitari si cred ca putini sunt cei care nu-si dau seama ce ai realzat tu bravo inca odata

Comentariile sunt închise.