Proiectul de modernizare si dotare cu aparaturã de specialitate a ambulatoriului de la Uricani bate pasul pe loc de ani de zile, pentru cã licitatiile sunt contestate periodic. Edilul localitãtii spune însã cã speranta moare ultima.

Contestatiile sunt la ordinea zilei în România si orice firmã, chiar si cu câtiva angajati, care nu întruneste criteriile de selectie în cazul unei licitatii pentru un proiect de constructie, poate contesta rezultatul. Asa se întâmplã de mai bine de aproape doi ani la Uricani, unde lucrãrile de reparatie, modernizare si dotare a ambulatoriului de specialitate nu mai încep, desi pânã acum trebuiau sã fie deja gata. „Eu chiar sper. Sunt un om care mã lupt pânã la capãt. Legea este asa, nu avem ce face. Ar trebui ca cine contestã si nu are dreptate, sã plãteascã mãcar 10% din valoarea lucrãrii.

Asa cred cã nu vor mai fi contestatari de serviciu, abonati la a contesta”, a declarat Dãnut Buhãescu, primarul Orasului Uricani. În România, orice lucrare este contestatã, indiferent de valoare sau importanta pentru comunitate. Totusi, la nivel central s-ar putea adopta o hotãrâre care sã interzicã astfel de contestatii nejustificate.

3-1„E normal uneori sã contesti, dar când nu ai dreptate trebuie sã si plãtesti.

Uitati cã de doi ani de zile ne chinuim sã licitãm aceastã lucrare care nu dureazã mai mult de sase luni, dar licitatiile dureazã ca timp de patru ori mai mult decât proiectul în sine.  Legea este  permisivã, pentru cã vin oameni care  au 100 de milioane de lei vechi  si contestã lucrãri de miliarde fãrã nicio retinere”, a mai precizat Buhãescu. Valoarea acestui proiect este de circa 2,4 milioane de lei, însã banii s-ar putea pierde dacã investitia nu va demara curând.

Luiza Andronache