Competitie nationalã de sanie în Parâng

10În masivul Parâng îsi vor da întâlnire luna viitoare sportivii din toatã tara. Acestia vor participa la Campionatul National de Sanie pe Role. ”Federatia Romanã de Bob si Sanie are prevãzut în calendarul competitional national si campionatul national de starturi role 100 de metrii. Este singura pârtie din tarã unde se poate concura în asemenea conditii. Luna viitoare în perioada 18-21 va avea loc campionatul national aici la noi în Parâng”, a declarat Zoltan Toth, directorul CSS Petrosani.

Concursul, unic la nivel national, se va desfãsura pe o distantã de 100 de metri.

”Mizãm pe o prezentã în jur de 50-60 de persoane pentru cã sunt copii si cadeti. Este o coborâre pe sanie pe role pe o pistã amenajatã. Din pãcate nu avem decât 100 de metrii, noi am fi vrut mai mult dar la aceastã orã nu se poate decât cu investitii deosebite si e bine ca noi detinem aceasta pârtie si ne pregãtim pe ea”, a mai spus sursa citatã.

Desi competitia are loc într-o zonã montanã, cu potential turistic, evenimentul nu are gradul de a atrage turistii. Nu deocamdatã.

”Nu are legãturã cu turismul, este vorba de un sport de performantã desi acesta trebuie sustinut si de turism. Asa ar fi normal, dar deocamdatã nu are nicio legãturã”, a mai spus directorul CSS Petrosani.

Concursul are loc în fiecare varã în masivul Parâng. La eveniment iau parte zeci de concurenti din întreaga tarã.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.