Alin Simota, înlocuit si din consiliile de administratie. Dupã ce Alin Simota si-a pierdut locul din cadrul Consiliului Local al municipiului Petrosani, acesta va fi înlocuit si din consiliile de administratie ale unitãtilor de învãtãmânt si ale altor structuri.

Odatã cu arestarea acestuia, Simota si-a pierdut toate drepturile. Consilierii locali de la Petrosani vor trebui sã numeascã douã persoane în cadrul unor consilii de administratie din care pânã acum a fãcut parte Alin Simota.

Simota pierde locul de la Krantz

Administratia localã de la Petrosani a încheiat în urmã cu câteva luni un contract de asociere cu firma care se ocupã de dezvoltarea domeniului schiabil din masivul Parâng. La momentul respectiv, Alin Simota a fost numit membru în cadrul consiliului de administratie al asocierii în participatiune între municipiul Petrosani si Krantz Eurocenter. ”Consiliul Local al municipiului Petrosani a desemnat reprezentantii în consiliul de administratie al acestei asocieri. Având în vedere faptul cã domnul Alin Simota nu mai îndeplineste calitatea de consilier local se impune înlocuirea acestuia cu un alt reprezentant”, se aratã în nota de fundamentare întocmitã de primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Simota a fost numit în consiliul de administratie de la Krantz Eurocenter în cadrul unei hotãrâri de consiliu local. Asocierea dintre administratia localã si firma care se ocupã de dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng are ca obiect asigurarea administrãrii domeniului schiabil Parâng si a bunurilor dobândite în urma implementãrii acestui proiect, ratrack, tunuri de zãpadã si altele.

Înlocuit si la liceu

Alin Simota a fost reprezentantul administratiei locale si în cadrul consiliului de administratie de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani. Pe acelasi considerent, si anume cã Simota nu mai îndeplineste statutul de consilier local acesta va fi înlocuit din structura de administratie al colegiului de învãtãmânt.

Din consiliul de administratie al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani fac parte consilierii Lupu Constantin si Nicolae Florin. Urmeazã ca aceastã structurã sã mai fie completatã cu un consilier local.

Alin Simota a fost exclus din cadrul Consiliului Local al municipiului Petrosani, luna trecutã, dupã ce acesta a fost retinut pentru comiterea unor infractiuni deosebit de grave. Potrivit anchetatorilor, Simota este liderul unei grupãri infractionale organizate deosebit de violentã, specializatã în comiterea unor infractiuni de santaj, cãmãtãrie si

înselãciune. Gruparea, conform probatoriului, a actionat în perioada 2007  pânã la începutul anului 2011, iar procurorii au identificat zece pãrti vãtãmate. În acest timp, Simota era cel care transmitea ordinele cãtre Cristian Litera, care asigura punerea lor în executare. Omul de afaceri petroseneam precum si ceilalti inculpati risca pânã la 20 de ani de închisoare.

Monika BACIU