Una dintre firmele controlate de senatorul PPDD de Valea Jiului Haralambie Vochitoiu si-a racordat puternic „tentaculele” la banii publici. Este vorba despre Diacostampet SRL Petrosani care câstigã contracte pe bandã rulantã pentru tot felul de imprimate tipizate ori materiale publicitare pentru societãti de stat ori primãrii din diverse colturi ale tãrii.

Cu numeroase procese pe rol, intentate de diversi creditori, Diacostampet SRL Petrosani pare sã fi gãsit cheia de la „poarta” contractelor cu banii statului.

Cu sediul în aceeasi locatie unde ani în sir au functionat toate firmele apropiate senatorului PPDD Haralambie Vochitoiu, respectiv Strada Livezeni nr. 3, Diacostampet  a fost, de fapt, partener al Euro Jobs (unde Vochitoiu a detinut functia de director general) în proiecte în domeniul resurselor umane finantate din bani europeni, iar sotia lui Vochitoiu a fost angajatã la aceastã firmã ca psihosociolog.

Si, absolut întâmplãtor (sau nu!) aceeasi Diacostampet este acum partener de bazã pentru societãti de stat ori primãrii din diverse colturi ale tãrii.

Ultimul contract l-a încheiat cu Primãria Amara pentru realizarea de materiale publicitare in cadrul proiectului „Amara izvor de sãnãtate, tãrâm de recreere”, contractul având valoarea de 39.090 lei, fãrã TVA. Tot anul acesta, Diacostampet SRL Petrosani a câstigat si o bucatã din contractul pentru tipizatele necesare în activitatea Spitalului Clinic de Urgentã pentru Copii „Louis Turcanu”, dar si cel pentru imprimate tipizate pentru Compania Nationalã de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica. De precizat cã, în aceeasi locatie unde functioneazã Diacostampet, respectiv Str. Livezeni nr. 3, si-au declarat, pe rând activitatea si alte societãti comerciale de care se leagã numele lui Haralambie Vochitoiu, respectiv Art Forest Company, Euro Jobs SRL sau Fabrica de Termopane.

Probleme în instantã

1-1Pe de altã parte, societatea din Petrosani a fost chematã în instantã în mai multe procese intentate de diversi creditori, pentru sume neachitate.

Ultimul proces în acest sens l-a pierdut la finele lunii mai, când magistratii din Petrosani au admis  actiunea în pretentii formulatã de PFA DIACONU CONSTANTIN si au obligat firma mentionatã „sã plãteascã reclamantei suma de 1000 lei, cu titlul de pret neachitat. Obligã pârâta sã plãteascã reclamantei suma de 110,30 lei, cu titlul de cheltuieli de judecatã”. Iar acesta este doar unul dintre procese. Oricum, Diacostampet nu estze singura societate controlatã de Vochitoiu care are probleme cu justitia. De exemplu, Eurojobs are mai multe procese pe rol, tot pentru litigii comerciale, si, în plus, este în în atentia Directiei Nationale Anticoruptie, care instrumenteazã un dosar penal legat de cursurile de formare profesionalã derulate cu fonduri europene.

Carmen Cosman