Absolventii Colegiului National „Mihai Eminescu” din Petrosani, care au vrut sã prindã prima zi de înscriere la facultate, la Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj – Napoca, au fost la un pas de a face cale întoarsã. Si asta pentru cã adeverintele primite sãptãmâna trecutã de la liceu nu aveau nicio valoare la înscriere.

Sute de kilometri bãtuti aproape degeaba. Asta au pãtit absolventii Colegiului National „Mihai Eminescu” din Petrosani care au vrut sã prindã prima zi de înscriere la Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj  – Napoca si care au descoperit cã adeverintele de absolvent pe care le-au primit de la liceu nu îi ajutã cu nimic. „Ni s-a spus cã nu sunt bune aceste adeverinte de absolvent. Adicã am fãcut 250 de kilometri degeaba, pentru cã trebuia sã scrie adeverintã de bacalaureat, nu de absolvent. Cu multe rugãminti si verificãri am fost acceptati în cele din urmã”, a declarat unul dintre pãrintii ce si-au însotit copiii la înscrierea la facultate.

Pe de altã parte, directorul insititutiei de învãtãmânt liceal din Petrosani, Gilbert Danciu, spune cã vina este chiar a absolventilor, care s-ar fi grãbit. „Nu au primit doar adeverinte de absolvent, ci si de bacalaureat, dar nu pe cele oficiale. De miercuri s-au eliberat, iar de luni se elibereazã atât adeverintele de bacalaureat, cât si toate celelalte documente de studii”, a declarat Gilbert Danciu.

Numai cã, absolventilor care si-au ridicat adeverintele de la liceul din Petrosani nu le-a explicat nimeni cã trebuie sã astepte adeverintele oficiale de bacalaureat pentru a se înscrie la facultate!

Carmen Cosman