Gãrile din Valea Jiului, platouri pentru filme horror!

10Gãrile din Valea Jiului, abandonate de ministerul de resort. Portile de intrare în Valea Jiului prin intermediul traficului feroviar aratã ca desprinse din filmele de groazã. Primul impact al cãlãtorului din tren este la Petrosani, unde gara mai are putin si se dãrãmã.

Rând pe rând, în decursul anilor, aici mai multe birouri au fost închise.

Reprezentantii edificiului au sperat într-o posibilã reabilitare, însã nimic nu s-a concretizat.

În conditiile în care în gara din Petrosani nu existã grup sanitar, cãlãtorii sunt pusi în postura de a-si face nevoile pe unde pot. Solutia celor de garã este una provizorie si anume, cãlãtorii îsi pot face nevoile la toaletele publice din oras.

Gara din Lupeni, numai bunã pentru filme horror

10-1Nici în vestul Vãii Jiului situatia nu este mai bunã. Spre exemplu, gara din Lupeni pare sã fi fost abandonatã cu totul. Aici doar un simplu panou indicã faptul cã se aflã o garã, care a fost transformatã partial în spatiu comercial. Cãlãtorii sunt de pãrere cã aici s-ar putea turna un film de groazã. ”Am venit la Straja si am venit cu trenul. Nu pot sã cred , nu mi-am imaginat vreodatã cã poate arãta astfel gara. Aici se pot turna filme de groazã. Nu vreau sã îmi imaginez cum aratã noaptea”, spune un cãlãtor. Autoritãtile locale ridicã din umeri, fãrã a avea posibilitatea de a realiza ceva concret pentru modernizarea acestor spatii. Mai mult, nici la nivelul Ministerului Transporturilor nu s-au alocat bani pentru includerea acestor obiective în planul de investitii.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.