Troleibuzul din Valea Jiului va lega, în primã fazã, municipiile Petrosani si Lupeni. Locuitorii din Valea Jiului vor putea circula dupã anul 2014 cu troleibuzul. Ca si celelalte administratii locale din Valea Jiului, si cea din Lupeni a aderat la proiectul Consiliului Judetean Hunedoara privind înfiintarea unei linii de troleibuz.

La începutul anului 2014 Consiliul Judetean Hunedoara va depune spre finantare din fonduri europene nerambursabile, proiectul privind înfiintarea liniei de troleibuz.

Prin realizarea acestui proiect, oficialii Consiliului Judetean, dar si reprezentantii administratiilor locale din Valea Jiului au în vedere  turistilor în zonã.

Ideea a luat nastere în anii regimului comunist, iar dupã mai bine de 20 de ani aceasta a fost preluatã si de reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara. Acum se lucreazã la proiectul tehnic, iar în anul 2014 acesta se va depune pentru a atrage fonduri europene cu ajutorul cãrora va fi implementat proiectul. Toate administratiile locale din Valea Jiului au aderat la acest proiect judetean, care are rolul de a facilita transportul locuitorilor din Valea Jiului.

Monika BACIU