Lucrãrile din Defileul Jiului aduc venituri nu numai celor care executã lucrãrile, dar si micilor întreprinzãtori. Astfel cã, la fiecare semafor, soferii sunt asaltati de cersetori, vânzãtori de ziare, ori oameni de bine, care cer bani în numele unor copii bolnavi. Situatia a fost similarã si pe DN 66 între Petrosani si Hateg, atât timp cât acolo s-au executat lucrãrile, iar acum, în zona Gorjului, cã doar acolo sunt acum lucrãri.

Soferii spun însã, cã drumul e infernal. „Un drum pe care îl fãceam în vreo 35 de minute, îl fac acum, în zilele în care se poate circula, în mai bine de o orã”, spune un sofer care face la finele sãptãmânii drumuri între Petrosani si Târgu Jiu.

Si cei care vin cu produse la piatã la Petrosani recunosc cã fac mai mult timp pe drum, stau la ocazie dimineatã devereme si sunt asaltati de cersetori. „E plin de cersetori drumul. Cã vin la fiecare semafor. Nu stiu de unde apar si unde stau ei, dar sunt la fiecare oprire!. Ne asalteazã pur si simplu. De vinã sunt cei care le dau pomanã”, spune o precupeatã din piatã.

1-1„Afaceri” fac si cei care strâng bani, cu o mapã în mâini pe care au o fotografie cu un copil bolnav. Astfel de practici prind la cei mai milosi si afacerea prosperã.

Artera rutierã din Defileul Jiului este închisã de marti pânã joi pe timpul zilei, iar micii întreprinzãtori profitã la maxim de timpul în care acolo existã trafic. Mai ales cã masinile stau la semafoare, asa încât, dacã oamenii de afaceri din Valea Jiului s-au plâns de faptul cã le scade cifra de afaceri din cauza lucrãrilor din defileu, altii profitã la maxim si, probabil cã au si profit.

Diana Mitrache