8Drum realizat în proportie de aproape 100%, însã nefinalizat din lipsã de fonduri. Drumul tehnologic de la Petrila pare sã nu mai fie finalizat în întregime.Lucrãrile sunt realizate în proportie de 99,9% dupã cum spune edilul localitãtii, însã pentru acest an nu au fost alocate fondurile necesare astfel încât sã fie tãiatã panglica.

”Drumul de centurã al orasului este practic drumul tehnologic al orasului Petrila.  Este finalizat în proportie de 99,9%, nu i s-a aprobat Conversminului niciun leu anu acesta am fãcut demersuri si telefonice si scrise atât la Vonvesmin cât si la Ministerul Economiei, nu am primit niciun rãspuns, practic ar trebui sã fie prins în buget pentru Conversmin pentru acest obiectiv, un leu pentru a se putea pune în functiune si sã poatã fi folosit de cãtre administratia localã de la Petrila”, declarã primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel.

Suma una simbolicã, necesarã pentru finalizarea investitiei nu poate fi alocatã din bugetul local.

”Nu se poate aloca din bugetul local pentru cã nu este investitia noastrã, este investitia Conversminului, noi am colaborat bine cu acesta dar si cu constructorul care a elaborat acest drum dar investitia este a ministerului Economiei prin Conversmin Bucuresti.

Este vorba de o sumã simbolicã doar pentru a putea fi prins în lista de investitii pentru a  se putea face receptia la terminatea lucrãrilor si punerea în functiune”, mai spune sursa citatã.

Soseaua de centurã a fost gânditã ca o sosea destinatã traficului greu si este amplasatã de-a lungul albiei Jiului de Est. În tot acest timp, autovehiculele cu gabarit depãsit tranziteazã în continuare localitatea. Proiectul pentru realizarea drumului tehnologic are o valoare aproximativã de 1,5 milioane euro, iar lucrãrile au presupus realizarea a 4 kilometri de drum între Petrosani si zona Primãriei Petrila, fãcând parte dintr-un proiect de ecologizare a canalului Predoni.

Monika BACIU