Bazele salvamont din Retezat, ”întepenite” de litigiile din teren

11Douã dintre bazele salvamont si refugiile montane din Retezat nu au fost realizate. Consiliul Judetean Hunedoara a publicat lista cu obiectivele de investitii realizate pânã în anil 2012. Printre acestea se numãrã si realizarea unor baze salvamont în muntii Retezat însã contractul nu a fost dus la îndeplinire din cauza unor dispute pe bucãtile de teren. 7 baze salvamont si refugii montane ar fi trebuit sã fie realizate în cadrul proiectului initiat de Consiliul Judetean Hunedoara.

Socoteala de la judet nu s-a potrivit cu cea din vârful muntelui. Astfel, atât pentru lotul 4 din Petrele cât si pentru Bucura contractul a expirat, lucrãrile au fost neîncepute din cauza unor litigii în teren.

Proiectul început în Retezat prevede finalizarea a sapte baze si refugii montane în zonele Râusor, Poiana Pelegii, Stâna de Râu, Baleia, Paltina-Buta, Pietrele si Bucura. Proiectul a fost depus la minister în anul 2006 de cãtre Asociatia Nationalã a Salvatorilor Montani din România (ANSMR), proiect ce a prevãzut refacerea, reamenajarea si construirea refugiilor de altitudine. În judetul Hunedoara au intrat în acest proiect sapte puncte de instalare. Astfel, au fost construite refugii la Stâna de Râu, Baleia, Buta, Pietrele si Râusor, iar refugiile de la Poiana Pelegii si Bucura au fost refãcute si reamenajate.

Monika BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.