”A nul 2012 a inceput catastrofal. In ianurie si februarie nu s-a vandut nimic. Acum, de vreo saptamana, au inceput sa apara cumparatori. De fapt sa reapara, pentru ca sunt cei de anul trecut care doresc sa cumpere si stau cu banii pentru a prinde un moment prielnic”- Simona Mateevici, director executiv Agentia Imobiliara Macarena.

Nici nu stii de unde si cum sa te informezi daca vrei sa cumperi sau sa vinzi o casa, un apartament sau un teren.

Prezicerile despre evoluatia sau involutia pietei imobiliare balanseaza intre pesimism si stabilizare, functie de zone ale tarii, iar in interiorul unei localitati functie de cartierele considerate bune sau mai linistite.

Anul 2012 incepe incurajator pentru cei care detin apartamente in conditiile in care nu

s-au mai inregistrat scaderi accentuate de pret. Comparativ cu startul anului 2011, ianuarie 2012 aduce cu sine o stabilizare a preturilor medii solicitate de proprietari, conform celui mai recent raport de monitorizare imobiliara realizat de Anunturiparticulari.ro.

In contextul unei piete imobiliare in scadere constanta din anul 2008 si pana acum, putem spune ca asistam la o tendinta de stagnare a preturilor, cresterile sau scaderile fiind unele moderate, a constat aceeasi sursa.

Se asteapta Telegondola…

In Valea Jiului, anul 2012 a debutat catastrofal. In primele doua luni, cea mai veche si cunoscuta agetie imobiliara, Macarena, nu a vandut nimic din multitudinea apartamentelor scoase la vanzare. Desi exista cumparatori cu banii ”la ciorap” tocmai pentru acest scop, au asteptat ca preturile sa devina mult mai convenabile pentru ei, dar se pare ca nici vanzatorii nu doresc sa iasa in pierdere.

”Anul 2012 a inceput catastrofal. In ianurie si februarie nu s-a vandut nimic. Acum, de vreo saptamana au inceput sa apara cumparatorii. De fapt sa reapara, pentru ca sunt cei de anul trecut, care doresc sa cumpere si stau cu banii pentru a prinde un moment prielnic.

Cele mai cautate sunt apartamentele cu doua si trei camere, chiar si cu patru camere, dar apartamente bune, mari, spatioase, in zone centrale, la preturi acceptabile. Au mai fost cei care s-au interesat de terenuri si spatii comerciale, dar nu s-a materializat. Pentru viitor, eu sunt optimista. Sper ca incet, incet piata sa se dezghete” – a declarat Sorina Mateevici, director executiv Agentia Imobiliara Macarena Petrosani.

Reprezentantii altor agentii imobiliare s-au aratat interesati de inceperea lucrarilor proiectului ”Telegondola”, jos, in Petrosani, avand convingerea ca va fi un moment de deblocare a vanzarilor-cumpararilor de apartamente, case si terenuri. Si acestia s-au aratat optimisti considerand ca anul 2012 va fi ceva mai bun ca anul trecut.

Ileana Firtulescu