9Toti petrosenenii si nu numai, în frunte cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi, urmãresc zilnic pe internet evolutia lui Toma Coconea în concursul Red Bull X Alps, cea mai durã competitie din lume. Sportivul din Valea Jiului are sanse mari sã câstige titlul de campion mondial.

Primarul Petrosaniului, alãturi de Tomy

Toma Coconea, parapantistul din Petrosani, dublu vice-campion mondial în cea mai durã competitie din lume, este urmãrit zilnic pe internet de mii de fani.

El a luat din nou startul concursului Red Bull X Alps, pentru a sasea oarã, fiind unul dintre favoriti pentru locul I.

Cursa dureazã aproximativ 2 sãptãmâni  si gratie GPS-ului, poate fi urmãritã în timp real pe website-ul pus la dispozitie de organizatori.

„Nu numai eu, toatã comunitatea si-ar dori ca Tomy sã câstige anul acesta. Este cea mai grea competitie mondialã, iar noi îi tinem pumnii sã câstige ”, ne-a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Startul s-a dat duminica trecutã la Salzburg, iar destinatia finalã este Monaco. Traseu este prin Austria, Germania, Italia, Elvetia si în final, Monaco, ceea ce înseamnã peste 1000 de kilometri parcursi cât mai repede pe jos sau în zbor cu parapanta.

Alãturi de Toma, la start au fost si colegii lui de la Salvamont Petrosani, care au fost ajutati de primãrie sã ajungã în Austria. Toma Coconea este singurul roman care participã la aceastã competitie.

La douã editii, cea din 2007 si 2011,  el s-a  clasat pe locul 2. Când a plecat de la Petrosani în Austria, în data de 1 iunie, primãria din localitate a organizat un eveniment special pentru el, la care toti sustinãtorii au avut ocazia sã-l încurajeze.

“Go, Tomy, Go!”

Pe site-ul de socializare Facebook, sustinãtori sunt sunt cu miile si nu doar din Valea Jiului, ci din întreaga lume, care îl încurajeazã pe Tomy sã se batã pentru locul I.

La ora închiderii acestei editii, el era pe locul 6 în competitie.  “Maurer conduce cursa, dar nu renunt la gândul de a câstiga!”, a spus Tomy celor din staff-ul lui. Christian Maurer, care deocamdatã este pe locul I, este un atlet elvetian în vârstã de 31 de ani.

Luiza Andronache