În sedinta de luni a Biroului Permanent National al PSD, mai marii partidului au tras de urechi pe cei care s-au vãzut în functii dupã alegerile din organizatii, cele locale si parlamentare si dorm linistiti fãrã sã facã nimic pe linie de partid.  Ca urmare, mai marii PSD le-au dat teme de casã acuzându-i cã datoritã lor spiritul civic este în declin major, iar problemele cetãtenilor nu se regãsesc pe agenda publicã.

Sefii cei mari ai PSD au sesizat cã dupã alegerile din organizatii, din cele locale si parlamentare, membrii sãi ajunsi în functii s-au culcat pe coadã si nu mai fac nimic, cu câteva exceptii, de parcã functiile în care au ajuns îi fac mai destepti, mai frumosi si deci îi fac pe români mai fericiti. Sefii cei mari dau dovadã de ceva minte sau este atât de evidentã ruptura de realitate a unora încât la începutul sãptãmânii au luat o decizie si le-au dat temã de casã ”adormitilor” PSD.

”Nu uitati de unde ati plecat!”

Ca urmare, chiar politicienii cu greutate din PSD sunt sfãtuiti într-un document adoptat de partid sã iasã din birourile lor, din ”scutecele” comode si sã se întâlneascã mai mult cu cetãtenii simpli, au relatat surse din conducerea social-democratã.

Recomandarea se regãseste în Programul politic adoptat de BPN al PSD, intitulat “De la om la om”, despre care pesurse.ro a scrie pe larg. Adicã PSD reînvie o atitudine care ar fi trebuit mult dezvoltatã pânã acum, respectiv activismul de partid, de care oamenii sãi a uitat si astfel li se imputã declinul spiritului civic. “Proiectul îi obligã pe oamenii politici. La ce îi obligã? În ultimii ani politicienii grei n-au mai iesit din birourile lor luxoase, nu s-au mai dat jos din limuzinele lor, or asta a însemnat un declin al spiritului civic. Politicienii nu s-au mai implicat, iar oamenii au început sã-i ignore… Principiul pe care vrem sã-l implementãm este: Nu uitati de unde ati plecat”, au arãtat surse din PSD ideea de bazã a proiectului.

Se vor înfiinta Cuburi Social-Democrate pentru muncã, nu pentru distractie

În respectiva sedintã, s-a marsat pe aducerea aminte cum cã “institutiile sunt în 4-1slujba cetãteanului, nu invers”, drept urmare conducerea centralã a PSD a adoptat în sedinta de luni un plan de actiune pentru “activistul de partid”, plan formulat în douã documente de uz intern – Programul politic “De la om la om” si înfiintarea Cluburilor Social-Democrate.  Activistii de partid sunt îndemnati, astfel, sã comunice cu toate categoriile socio-profesionale, inclusiv cu preotii si cu reprezentantii armatei. Scopul: activistii PSD trebuie “sã ia pulsul” societãtii.

Într-o primã fazã se vor înfiinta Cluburile Social-Democrate (CSD) în fiecare judet. Ele vor functiona ca “platformã de comunicare PSD – autoritãti locale –

categorii socio-profesionale”. În partid se doreste ca prin înfiintarea acestor locuri de întâlnire “sã se ofere rãspunsuri si solutii la problemele oamenilor simpli, într-un cadru propice unor discutii libere si interactive”.

Fiecare hârtiutã a cetãteanului nemultumit va fi repartizatã si rezolvatã

PSD va pune în aplicare programe si subprograme pentru toate categoriile sociale, de la tineri, la someri, pensionari, mineri, persoane cu dizabilitãti, etc. în care sã implice institutii, oameni de afaceri si oameni simpli.  “Ajuti pe ceilalti, te ajuti pe tine”, este principiul acestui subprogram care va fi implementat de PSD.

PSD a mai adoptat luni, în BPN, un Program politic intitulat “De la om la om”. Acest program vine în completarea Cluburilor Social-Democrate si este un program strict pentru activistii de partid, pentru simpatizantii partidului si pentru voluntari. Activistii de partid se vor implica în programele PSD privind scoala, armata si jandarmeria, cu Biserica, probleme ale tinerilor si pensionarilor care existã la tot pasul. Toate

acestea trebuie inventariate si rezolvate pe cât posibil. Astfel, reprezentatii PSD spun cã din 10 probleme ale unui cetãtean este imposibil sã nu poatã fi rezolvatã mãcar una, pe loc.

Printre tot felul de metode, recomandate de PSD membrilor ei, este si cea a amplasãrii la fiecare sediu de organizatie din România, oricât de mic ar fi el, a unor cãsute postale. Ideea este ca oamenii sã depunã acolo fie doar si o simplã hârtie în care sã scrie ce îi multumeste si ce nu. Toate recomandãrile vor ajunge la organizatiile judetene. Ce tine de planul local va rãmâne acolo si se va încerca gãsirea unor solutii, în timp ce lucrurile care tin de politica guvernamentalã se trimit la centru, spun PSD-istii conform pesurse.ro.

PSD îsi motiveazã acest proiect prin faptul cã se doreste identificarea prioritãtilor populatiei deoarece de multe ori agenda publicã nu coincide cu agenda cetãteanului si aducerea oamenilor sãi la obligatiile pe care si le-au asumat alegând sã fie politicieni.Se spune cã pentru a evolua trebuie sã constientizezi unde ai probleme, pentru a nu repeta greselile.

PSD-isti din Valea Jiului, la voi se aude??!! Multi dintre liderii PSD de pe la noi dorm linistiti ”pe coadã” considerând cã e de datoria altor colegi sã se implice. Si asta se petrece în special la PSD Petrosani, carevasãzicã nu existã!

Ileana Firtulescu