Pericolul de la terasa „Caffe Flore” / Ospãtarul cu papion si cãmasã roz-bombon!

11Cu ospãtarii n-am nimic. Ba, chiar am un “filing” aparte pentru ei. Nici cu politistii n-am treabã. Si nici nu vreau. Au mintea prea odihnitã si sunt imprevizibili ca o ploaie de varã. Asa cã, mai bine nu! Dar când te izbesti de ei în viatã trebuie sã-i bagi în seamã. Deci…

Luni, 8 iulie, pe la 7-8 seara, mama fiicelor mele, împreunã cu nepotica noastrã, îsi plimbau cãtelusul. Prin centrul civic, pe trotuar, cu punguta-n buzunar (dacã avea cãtelul vreo “idee”…). În fata bãruletului “Caffe Flore” (care mi se pare cochet, discret, curãtel si cu patroanã drãgutã si binevoitoare) cãtelul a fost atras de o zonã kitsch-oasã din jurul unui pom, dar din afara terasei. Unde (contrar regulamentului, fiind în afara spatiului concesionat) au pus flori peste flori, ghivece peste ghivece si o mini-grãdinã zoologicã – ursuleti, elefãntei si alte dihãnii.

În momentul ãla a început balamucul. “Ospãtarul” s-a repezit la femeie, amenintând-o cu bãtaia. Mã rog, toatã tevatura, sperietura si celelalte. Lumea se uita ca la circ, “ospãtarul” (am pus ghilimelele, fiindcã nu e chiar ospãtar) tipa si ameninta cu bãtaia… Bâlci.

Femeia agresatã sunã la Politie, vine echipajul (“Doi plus unu`, nu mai e moda aia „Capra cu trei iezi”).

Echipajul intrã cu patroana si “ospãtarul” în bar (“poftiti înauntru, domnu`, sã discutãm civilizat!”), inchid usa dupã ei si, dupã ce discutã “civilizat”, ies sã discute si cu reclamanta.11-1

Nu sã discute, ci s-o certe. “Doamnã, nu mai dati telefon la 112, fiindcã vã amendãm” si “Vã recomandãm sã nu mai treceti pe trotuar pe-aici, sã evitati neplãcerile”. Bravo, Misule, mã trântisi! Alo, Politia? Adicã discuti „civilizat” cu agresorul si amendezi agresatul? Ba, îi mai si interzici sã circule pe stradã, într-un loc public? Nu tu un proces verbal de constatatre, nu tu o audiere de cetãtean (erau destui prin zonã care au vãzut cum „ospãtarul” s-a repezit sã o batã pe femeie, tipând cã el e patron si e proprietatea lui, sã plece de-acolo cã o plesneste de nu se vede!).

Astea sunt faptele. Si-acum, s-o luãm „cãtinel” sã vedem despre ce e vorba în propozitiune.

În primul rând, barul a închiriat un spatiu public pentru terasã (care, în treacãt fie spus, e cam pustie, ca si barul de altfel, dar asta e altã poveste de spãlare de bani, chestii grave!). Am scris ospãtar în ghilimele, pentru cã individul nu prea e ospãtar. Acest papitoi cu papion si cãmasã roz-bombon n-are nici o treabã cu meseria asta. S-a nãscut supãrat pe lume si cred cã de-aia amenintã cu bãtaia femeile de pe stradã!

Ne vom adresa Inspectoratului Teritorial de Muncã, sã vedem dacã e angajat cu acte în regulã la barul cu pricina, fiindcã ne-a soptit o pãsãricã veselã cã s-ar putea sã fie angajat si pontat pe la o minã, sau o firmã de închidere de mine… Ceea ce ar fi si mai grav! Asta da muncã la negru, cu papion si cãmasã roz-bombon!

În al doilea rând, domnule comandant Brãgaru, ãstia vã sunt politistii?  De ce doriti sã ne determinati sã-i dãm dreptate lui Cãtãlin Docea, care vã ia „la refec”, zi de zi? Asa procedeazã „oamenii legii”, „organele”, sau cum sã le zic? Amenintã cetãtenii cu amenda, dacã sunã la 112 si le interzic sã circule pe domeniul public?  Considerati acest articol nevinovat ca pe o sesizare scrisã, domnule comandant, si vã rog sã rãspundeti, tot în scris si în termen legal, sã vedem ce mãsuri ati luat, fiindcã de mãsuri e vorba, greutãti aveti destule!

Sfaturi utile pentru cititori. Nu mai apelati la Politie dacã vã ia cineva la bãtaie pe stradã. Vã amendeazã tot pe dumneavoastrã, pentru cã i-ati deranjat. Dacã politistul vã spune sã nu mai circulati pe un anume trotuar, nu mai treceti pe-acolo!

E de rãu! Dacã, prin absurd, mergeti la terasa „Caffe Flore”, sã nu vi se opreascã berea-n gât. În locul ospãtarului cu papion si cãmasã roz-bombon, care lucreazã la negru si amenintã cu bãtaia femeile de pe stradã, s-ar putea sã aparã unul tot cu papion de papitoi, dar în cãmasã bleu-ciel ca cerul. E tot „defectul” ãla. Si tot la negru lucreazã!

Vã doresc sãnãtate si ambitie la 6 din 49!

Mircea BUJORESCU

7 comentarii la „Pericolul de la terasa „Caffe Flore” / Ospãtarul cu papion si cãmasã roz-bombon!

 • 11 iulie 2013 la 06:31
  Permalink

  cheliosul care face pe ospatarul sef e angajat la petrila pila lui simion.

  Răspunde
 • 11 iulie 2013 la 12:01
  Permalink

  Aceeasi terasa,aceeasi patroana…undeva pe la sfarsitul lunii iunie..! Am de platit ceva la o firma ce se ocupa cu inmatricularea masinilor si nu am „bani marunti”..Intru la respectiva,rog frumos daca are sa-mi schimbe 50 ron si raspunsul demn de o „patroana”: „Iti schimb dar trebuie sa bei o cafea..” Ii raspund politicos ca nu beau cafea de fel, la care mi se spune,”atunci o bere.”. Din nou raspund ca in primul rand e dimineata(ora 9),si in al doilea rand sunt cu masina..”macar fara alcool” mi se raspunde…Normal ca toate raspunsurile au fost pe un ton de lasa muuuuuult de dorit!!! Asa ca nea Mircea….”N-ai cu cine maaaa”

  Răspunde
 • 11 iulie 2013 la 21:01
  Permalink

  Minunat articol. O razbunare personala de prost gust. Comportament golanesc de genu „te dau in ziar fraiere”. Nu mi-am dat seama totusi ce v-a deranjat mai mult:chelnerul n-a lasat potaia sa-si faca nevoile sau chelnerul avea papion roz si camasa nu stiu de care. Asteptam un articol cu titlul: „e plin centrul de rahat de caine”. Ia sa vedem… il scrieti cu la fel de mult patos?

  Răspunde
 • 12 iulie 2013 la 21:07
  Permalink

  ”S-a nãscut supãrat pe lume si cred cã de-aia amenintã cu bãtaia femeile de pe stradã!”….bine spus!!! nu doar ca le ameninta dar are reputatie ca se pricepe si la violenta domestica

  Răspunde
 • 23 octombrie 2014 la 20:57
  Permalink

  tineti-va potaile in lesa sau acasa.si eu sunt satul sa calc in rahat de caine.fratilor pe langa drepturi aveti si obligatii!!!!!
  wau wau

  Răspunde
 • 23 octombrie 2014 la 20:58
  Permalink

  de fapt acum pricep ce vrea bujorescu.o fi fost nevasta-sa cu potaie la plimbare si … wau wau

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.