Pensionarii mineri din Valea Jiului continua sa ceara in instanta facilitatile pe care le-au dobandit in timpul in care au lucrat la mina. Urmatorul termen este in 1 martie. Pensionarii din minerit au intentat un proces celor din conducerea Companiei Huilei si spun ca se vor prezenta si la termenul din prima zi a lunii martie. Asta din cauza ca nu au certitudinea ca vor intra in posesia bonurilor de carbune sau li se va subventiona costul energiei electrice.

„Sigur ca vom merge la proces. Deocamdata nu stim ce se intampla si ce sume vor fi directionate pentru noi si nici de cand ni se acorda acele facilitati. Asadar vom continua acel proces care e pe rol si in care noi ne cerem gratuitatile castigate”, spune Ioan Hortopan, presedintele LSPMVJ.

Pensionarii din Liga Pensionarilor Mineri din Valea Jiului cer la Petrosani o intalnire la care vor invita toti politicienii,parlamentarii,primarii, conducerea CNH si cea a Prefecturii Hunedoara. Scopul principal este solutionarea tuturor problemelor pe care acesti oameni le au dupa ce au plecat din sistemul extractiv.

Diana Mitrache