Doi dintre minerii disponibilizati din Valea Jiului spun ca marti la ora 10,00 vin in fata Companiei Huilei, unde isi vor da foc. Oamenii asteapta un raspuns din partea celor abilitati.

Disponibilizatii spun ca vor sa afle marti ziua in care in contul lor vor intra cei 7.000 de lei promisi in septembrie 2011 si, in caz contrar, vor recurge la acest gest extrem. Cei doi sunt Tiberiu Racz, care a lucrat la mina Petrila si Vasile Ursache, care a lucrat la mina Livezeni. Colegii lor spun ca marti in fata Companiei Huilei vor veni cat mai multi dintre cei care au plecat de la mina anul trecut si inca nu si-au luat banii.

„Marti cautam din nou sa discutam ce se intampla cu banii nostri. Vom fi alaturi de colegii care au decis sa faca acest gest, desi nu ne dorim sa se ajunga pana acolo, dar cine mai stie ce vom face ca am ajuns la limita rabdarii”, spune Petru Blikling, unul dintre fostii mineri care a stat in greva foamei.

Luni nici un fost ortac nu a ajuns la Compania Huilei, insa, marti dimineata sunt asteptati cateva sute

Disponibilizatii au protestat zile in sir in fata CNH pentru a primi vesti cu privire la banii lor. Unii chiar au stat in greva foamei, insa, acum sperantelelor sunt legate de faptul ca banii lor vor fi alocati din fondul pe care Comisia Europeana l-a aprobat pentru inchiderea minelor Petrila, Paroseni si Uricani.

Diana Mitrache